LBB atbalsts attālinātu bibliotekāro norišu nodrošināšanā

Lai iedvesmotu, iesaistītu, iespējotu un vienotu Latvijas bibliotekārus un sniegtu atbalstu attālinātu bibliotekāro norišu nodrošināšanā sabiedrībai, Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) valde ir sagatavojusi inovatīvu piedāvājumu LBB biedriem. Vēlamies iedrošināt rīkot virtuālas tikšanās ar autoriem, aicināt lasītājus uz tiešsaistes sarunām par grāmatām, iesaistīt jaunāko paaudzi kādā attālināti organizētā lasīšanas veicināšanas aktivitātē, kā arī īstenot citas radošas norises, izmantojot LBB abonēto tiešsaistes platformu “Zoom”.

Mēs ticam, ka bibliotekāru iztēlei nav robežu!

Lai izmantotu mūsu piedāvājumu, norises rīkotājam un dalībniekiem ir nepieciešams dators vai jebkura viedierīce ar interneta pieslēgumu; saziņai ir nepieciešama videokamera, austiņas un mikrofons. Lai pieslēgtos pakalpojumam, uz datora vai viedierīces nepieciešams uzstādīt tiešsaistes platformas “Zoom” lietotni. Platformas funkcionalitāti ir iespējams izmēģināt, pieslēdzoties testa sanāksmes telpai.

Aicinām aizpildīt tiešsaistes pieteikuma formu, norādot savu kontaktinformāciju un ziņas par plānoto pasākumu.

Tiešsaistes platformas “Zoom” lietošanas instrukcija (PDF)

Tā kā šis mūsu piedāvājums cieši sasaucas ar Bibliotēku nedēļas tēmu “Iedvesmo, iesaisti, iespējo, vieno” (Inspire, Engage, Enable, Connect), kura ir ņemta no Starptautiskās bibliotēku asociāciju un institūciju federācijas (International Federation of Library Associations and Institutions, IFLA) stratēģijas, kas pieejama arī latviešu valodā, piesakot savas norises organizēšanu šajā platformā, aicinām padomāt par savas norises ietekmi plašākā mērogā.

Šis laiks ir pārdomu un pārbaudījumu laiks mums visiem. Taču katrā izaicinājumā ir savas iespējas. Varbūt šis laiks ir bibliotēku iespēja nodemonstrēt ne tikai savu radošumu, bet arī spēju reaģēt uz neprognozējamām situācijām, izmantojot informācijas un komunikācijas tehnoloģijas. Klātienes pasākumi nekur nezudīs, drīz varēsim tos organizēt atkal, taču kāpēc gan nepiedāvāt bibliotēku norises attālināti? Tā ir lieliska iespēja līdz šim ierasto piedāvāt citādi, kā arī spēcināt savu un sabiedrības pārliecību, ka bibliotēku loma šādās ārkārtas situācijās ir ļoti nozīmīga – ticama un pārbaudīta informācija, brīvi pieejama literatūra un kultūra dod spēku un uztur možu prātu un garu! Lai mums visiem izdodas!

LBB valdes sēde 2020. gada 20. martā, izmantojot tiešsaistes platformu “Zoom”. Foto: Māra Jēkabsone

Ziņu sagatavoja:
LBB valdes priekšsēdētājas vietniece
Dace Ūdre

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*