LBB komanda – Sieviešu rallijā jau otro gadu!

Pavisam nesen – šī gada 7. martā – Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) komanda piedalījās Sieviešu rallijā. Šogad rallijā piedalījāmies jau otro reizi, pirmā LBB komandas dalība Sieviešu rallijā notika 2019. gadā, modernā un atraktīvā veidā sabiedrībai prezentējot bibliotekāra tēlu. LBB komandas dalības mērķis bija lauzt stereotipus par bibliotekāra profesiju un demonstrēt, ka bibliotekāres nav “pelēkas peles”, bet gan stilīgas, atraktīvas, drosmīgas, veiklas un attapīgas sievietes.

Komandas sastāvā bija:

  • Māra Jēkabsone, LBB valdes priekšsēdētāja, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bibliotēku attīstības centra galvenā bibliotekāre,
  • Krista Annija Lauberga, LBB valdes locekle, Cēsu Centrālās bibliotēkas sabiedrisko attiecību speciāliste,
  • Kristīne Deksne, LBB sekretāre, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bibliotēku attīstības centra tīmekļa resursu redaktore,
  • Dace Rempe, LBB biedre, Ikšķiles novada Centrālās bibliotēkas vadītāja.

Atbilstoši rallija noteikumiem komandā drīkst būt tikai 2–4 dalībnieces, taču piedalīties var tik dalībnieces, cik to atļauj automašīnas sēdvietu skaits, tādēļ LBB komandas līdzbraucējos, palīgos un atbalstītājos devās Aiga Volkova, LBB Zemgales nodaļas un Jelgavas Pārlielupes bibliotēkas vadītāja.

Kā redzams, komandā bija gan LBB valdes locekļi, gan reģionālo nodaļu pārstāvji, un pārstāvēta bija ne tikai Rīga, bet arī citu Latvijas reģionu bibliotekāri.

LBB komanda pirms starta pie Jelgavas pilsētas bibliotēkas: Krista Annija Lauberga (no kreisās), Dace Rempe, Māra Jēkabsone, Kristīne Deksne, Aiga Volkova. Foto: no LBB arhīva

Pasākuma gaitā bija jāveic brīvi izvēlēts maršruts, atbildot uz jautājumiem un veicot dažādus citus uzdevumus un tādā veidā krājot punktus. Pasākumā piedalījās gandrīz 400 komandas, un neskatoties uz to, ka LBB komanda pēc punktu skaita neiekļuva pat 100 visvairāk punktus sakrājušo komandu skaitā, dalības mērķis tika sasniegts – tika demonstrēts moderns un atraktīvs bibliotekāra tēls, spēcīgas un saliedētas komandas darbs un gūtas pozitīvas emocijas. Svarīgi, ka pasākuma gaitā tika ievērota pagājušā gada tradīcija apciemot dažas rallija norises teritorijā esošās bibliotēkas – tā kā šogad rallijs notika Zemgales pusē, šajā reizē viesojāmies Jelgavas pilsētas bibliotēkā un Jelgavas Miezītes bibliotēkā.

Komandas foto Jelgavas Miezītes bibliotēkā. Foto: no LBB arhīva

Jelgavas Miezītes bibliotēkā tika izpildīts uzdevums “Komandas foto divos stāvos”. Foto: no LBB arhīva

Komandas foto pie Dobeles pilsdrupām. Foto: no LBB arhīva

Komandas foto autobusa pieturā ar grafiti. Foto: no LBB arhīva

Sieviešu rallijs notika jau 12. gadu un ir viens no oriģinālākajiem, spilgtākajiem un vērienīgākajiem Sieviešu dienas pasākumiem Eiropā. Atskats uz LBB dalību pagājušā gada Sieviešu rallijā.

Gribētos, lai dalība Sieviešu rallijā kļūst par LBB tradīciju, pozicionējot to gan kā bibliotekāra profesijas tēla popularizēšanas, gan saliedēšanās pasākumu. Tāpat ceram, ka ar savu piemēru esam jūs iedvesmojušas, un nākamajā gadā Sieviešu rallijā piedalīsies vairāk nekā viena LBB komanda. Aicinām sekot līdzi informācijai un ziņot mums, ja esat izlēmušas piedalīties nākamā gada Sieviešu rallijā.

Komandas foto rallija finišā “Riga Plaza”

 

Informāciju sagatavoja:
Māra Jēkabsone
LBB valdes priekšsēdētāja

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*