LBB komanda – Sieviešu rallijā!

Pavisam nesen – šī gada 9. martā – Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) komanda piedalījās NuKo.lv Sieviešu rallijā. Tā bija unikāla LBB pieredze, kad modernā, atraktīvā un drosmīgā veidā sabiedrībai tika prezentēta bibliotekāra profesija un tās tēls.

Komandas sastāvā bija:

  • Māra Jēkabsone, LBB valdes priekšsēdētāja, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bibliotēku attīstības centra galvenā bibliotekāre,
  • Krista Annija Lauberga, LBB valdes locekle, Cēsu Centrālās bibliotēkas sociālo mediju speciāliste,
  • Lāsma Zariņa, LBB Zemgales nodaļas vadītāja, Jelgavas pilsētas bibliotēkas direktore,
  • Inese Erdmane, LBB Vidzemes nodaļas Valmieras grupas vadītāja, Valmieras bibliotēkas galvenā bibliotekāre.

Kā redzams, komandā bija gan LBB valdes locekļi, gan reģionālo nodaļu pārstāvji, un pārstāvēta bija ne tikai Rīga, bet arī citu Latvijas reģionu bibliotekāri.

LBB komandas dalības mērķis bija lauzt stereotipus par bibliotekāra profesiju un demonstrēt, ka bibliotekāres var būt gan stilīgas, atraktīvas un pamanāmas, gan veiklas un attapīgas.

LBB komanda pirms starta: Krista Annija Lauberga (no kreisās), Māra Jēkabsone, Inese Erdmane, Lāsma Zariņa

LBB komanda finišā “Rīga Plaza” kopā ar tur nejauši sastapto bibliotēku nozares pārstāvi Kultūras ministrijā Lindu Langenfeldi (vidū)

Pasākuma gaitā bija jāveic brīvi izvēlēts maršruts, kura gaitā bija jāatbild uz jautājumiem un jāveic dažādi citi uzdevumi, tādā veidā krājot punktus. Pasākumā piedalījās vairāk nekā 400 komandas, un neskatoties uz to, ka LBB komanda pēc punktu skaita neiekļuva pat 100 visvairāk punktus sakrājušo komandu skaitā, dalības mērķis tika sasniegts – tika demonstrēts moderns un atraktīvs bibliotekāra tēls, spēcīgas un saliedētas komandas darbs un gūtas pozitīvas emocijas. Svarīgi, ka pasākuma gaitā izmantojām bibliotēku sniegtās iespējas – iegriezāmies Stopiņu novada Ulbrokas bibliotēkā, kur, pateicoties bibliotēkas resursiem un bibliotekāres atsaucībai, izpildījām vairākus uzdevumus. Īpašu paldies vēlamies teikt Salaspils tūrisma centra darbiniecei Viktorijai par pretimnākšanu un atsaucību uzdevumu izpildē!

Esam priecīgas, jo veicām vairākus uzdevumus Stopiņu novada Ulbrokas bibliotēkā

Komandas foto ar lāci

LBB komandas kapteine Māra Jēkabsone (no labās) ar jauko un atsaucīgo Stopiņu novada Ulbrokas bibliotēkas bibliotekāri

Tīnūžos bibliotēka sestdienās ir slēgta, toties Tīnūžu tautas namā izpildījām uzdevumu “lava”

Lūk, komandas dalībnieces Lāsmas Zariņas ieskats rallija gaisotnē: “Mēs savā ceļā sastapām neticami daudz labu cilvēku! Kundze no dzīvokļa iznesa kaķi, jo mums bija vajadzīga fotogrāfija ar kaķi, cilvēki uz ielas bija gatavi taisīt vilni, jo mums bija vajadzīgs tieši tāds video, Salaspils informācijas centrā no sienas varējām noņemt pulksteni un pagriezt tieši tā, kā mums nepieciešams, tikām ielaistas Salaspils botāniskajā dārzā, lai nofotografētos pie ūdenskrituma – un pilnīgi bez maksas. Mūs ielaida kāpņu telpā, lai mums būtu foto ar 32. dzīvokļa numuru, neviens nebrīnījās, ka dziedājām benzīntankā. Paldies visiem labajiem cilvēkiem, ko satikām savā ceļā! Paldies mūsu lieliskajai komandai!”

Komandas foto ar kaķi

Komandas foto Salaspils botāniskā dārza oranžērijā pie ūdenskrituma

Sieviešu rallijs notika jau 11. gadu un ir viens no oriģinālākajiem, spilgtākajiem un vērienīgākajiem Sieviešu dienas pasākumiem Eiropā.

Ceram, ka ar savu piemēru esam jūs iedvesmojušas, un nākamajā gadā Sieviešu rallijā piedalīsies vairāk nekā viena LBB komanda. Aicinām sekot līdzi informācijai un informēt mūs, ja esat izlēmušas piedalīties nākamā gada Sieviešu rallijā.

Komandas foto Salaspils tūrisma centrā, demonstrējot veikala “Laiks” logo

Laiks rallijā paskrēja vēja spārniem. Tiekamies nākamgad!

Sociālajos tīklos manījām, ka mūsu vidū ir bibliotekāres, kas Sieviešu rallijā ir piedalījušās jau iepriekš. Aicinām dalīties ar šo pieredzi! Tātad – ja esat bibliotekāres un esat piedalījušās Sieviešu rallijā demonstrējot savu profesionālo piederību, aicinām dalīties ar to vai nu rakstot mums uz e-pastu bibliotekarubiedriba@gmail.com vai sociālajos tīklos ar tēmturi #bibliotekāressieviešurallijā.

 

Informāciju sagatavoja:
Māra Jēkabsone
LBB valdes priekšsēdētāja

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*