LBB Zemgales reģiona bibliotekāru seminārs “Vasaras iedvesmas un radošuma skola” 2019. gada 28. augustā Dobeles novada Bikstu pagastā

2019. gada 28. augustā Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) Zemgales nodaļa un Dobeles novada Centrālā bibliotēka ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Dobeles novada pašvaldības atbalstu organizē Zemgales reģiona bibliotekāru semināru “Vasaras iedvesmas un radošuma skola”, kas norisināsies atpūtas kompleksā “Niedras” (Niedras, Dobeles novads, Bikstu pagasts). Seminārā bibliotekāriem būs iespēja smelties dažādas radošas un bibliotekāra profesijai noderīgas idejas un zināšanas, smelties enerģiju un spēku, uzsākot jauno darba sezonu, kā arī stiprināt komandas garu un dalīties pieredzē.

Afišas: PDF un PNG.

Semināra norises vieta – “Niedras” –  jauns, moderns atpūtas komplekss Zebrus ezera krastā, kas radīts skaistiem un elegantiem dzīves mirkļiem.

Semināra programma

09.45–10.30 Reģistrācija, rīta kafija
10.30–10.45 Semināra atklāšana

Lana Augule – Dobeles novada Centrālās bibliotēkas direktore

Dobeles novada pašvaldības pārstāvji

Māra Jēkabsone, LNB Bibliotēku attīstības centra galvenā speciāliste, LBB valdes priekšsēdētāja

11.00–12.00 Izrāde “Spļāviens pret vēju”
12.00–12.45 Niedras – pērle Dobeles novada ainavā

EZERVANNA – ziepju un dabīgās kosmētikas darbnīca no Bikstiem. Ezervanna – ziepes ar stāstu…

13.00–14.00 Lekcija “Laimes dimensijas”

Haralds Burkovskis, Latvijas radio un LNT ētera cilvēks, žurnālists, filozofs

14.00–15.30 Radošuma un iedvesmas klases
15.30 Semināra noslēgums, pusdienas

Semināra tēmu īss apraksts:

Penkules amatierteātra “Dailes” izrāde “Spļāviens pret vēju” – tiks izrādīta skeču izlase par mūsdienu aktuālajām dzīves norisēm.

Mazais iepazīšanās ceļojums pa atpūtas kompleksu “Niedras”.

EZERVANNA – ziepju un dabīgās kosmētikas darbnīca no Bikstiem. Ezervanna – ziepes ar stāstu…

Produkts atšķiras ar radošām receptūrām un gatavošanas tehnoloģiju. Īpaši ziepes ir vizuāli atšķirīgas, no šobrīd tirgū pieejamajām. Katrs gabals tiek radīts kā mākslas darbs. Sastāvs tiek veidots bagātīgs un oriģināls, lai produkts atšķirtos (tomātu un bazilika ziepes, ķirbju sulas ziepes, paniņu un ķimeņu ziepes, bērzu sulas un darvas ziepes, alvejas un burkānu sulas ziepes sejai u. c.). Katram produktam tiek dots īpašs nosaukums, kas rodas līdz ar īpašu stāstu un tiek sasaistīts ar produktā esošajām izejvielām (kazas piena un apiņu ziepes “Krogus kaza”, liepziedu ķermeņa krēms “Liepas satumst”, nātru pirts sāls skrubis “Meža gulbji”). Tas rada neatkārtojamu pievienoto vērtību, ko pircēji jau ir novērtējuši un iecienījuši, vēloties dzirdēt jaunus nosaukumu rašanas stāstus un iegādāties jaunus produktus. Redzot jau gatavo produktu oriģinalitāti, pircēji ir ieinteresēti piedalīties radošajās darbnīcās un radīt paši savu īpašo produktu un dot tam savu stāstu un nosaukumu. Gatavo produkciju būs iespējams iegādāties.

Haralda Burkovska lekcijā tiks atbildēts uz ikvienam cilvēkam nozīmīgiem jautājumiem: Kas ir laime un kā laimi var izmērīt? Kāda ir laimes bioķīmija? Ko laimīgie cilvēki dara vairāk un citādāk? Kā katrs no mums var kļūt laimīgāks? Kādi ir ieteikumi harmoniskākai dzīvei un labākai emocionālajai labsajūtai? Būt laimīgam – tā ir katra paša izvēle. Ir tik daudz iespēju, kā vairot savu laimes sajūtu un dot to arī citiem. Ikvienā mīt mūžīgais jautājums – kā spert pirmos soļus tuvāk laimīgākai ikdienai. Moto: Laimīgs bibliotekārs, laimīgs klients.

Radošuma un iedvesmas klases – radošas, izglītojošas un iedvesmojošas radošas darbnīcas un meistarklases – “Mācies un dalies ar citiem!” – bibliotekārajā darbā noderīgas idejas un zināšanas.

 

Informāciju sagatavoja:
Dobeles novada Centrālās bibliotēkas direktore
Lana Augule

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*