“Vikipēdijas” kampaņas “#1Lib1Ref” aktualitātes

Joprojām aicinām ikvienu Latvijas bibliotekāru piedalīties starptautiskajā “Vikipēdijas” kampaņā “#1Lib1Ref” jeb 1 bibliotekārs – 1 atsauce! Kampaņa norit laikā no 15. janvāra līdz 3. februārim. Tās mērķis ir padarīt tiešsaistes enciklopēdiju “Vikipēdiju” par uzticamu uzziņu avotu, pievienojot rakstiem trūkstošās atsauces, kā arī ievietojot jaunu informatīvu saturu.

Kampaņas pirmās nedēļas laikā redaktori pievienojuši 2097 atsauces vairāk nekā 21 valodā. Angļu, franču, ebreju un kataloņu valodās pievienotas vairāk nekā 100 atsauces.

valodas

Pirmās nedēļas laikā pievienotās atsauces arī Latviešu valodā!

Pašlaik akcijā iesaistījušies 14 bibliotekāri no Latvijas.

Dalībniekiem atgādinām! Lai mēs varētu apkopot un izcelt Latvijas dalībnieku veikumu, lūdzam līdz 4. februārim atsūtīt saites uz rediģētajiem un/vai izveidotajiem rakstiem, kā arī “Vikipēdijas” lietotājvārdu. Iesakām arī aktīvi ar laboto informāciju dalīties sociālajos tīklos, pievienojot tēmturus #1Lib1Ref un #1Lib1RefLatvija, jo tādējādi veidojam savas bibliotēkas atpazīstamību gan Latvijā, gan starptautiskā mērogā. Tāpat aicinām arī dalīties ar informāciju sociālajos tīklos, iedrošinot citus kolēģus iesaistīties.

ciemupes bibliotēka

Ciemupes Bibliotēka ir pašlaik viens no aktīvākajiem Latvijas pārstāvjiem!

Iesakām izmantot trūkstošo atsauču meklēšanas rīku!

Lai varētu ērti un ātri pārlūkot rakstus, kuriem trūkst atsauču un kuriem ir norāde “nepieciešama atsauce”, Vikipēdijas entuziasti izveidojuši speciālu rīku trūkstošo atsauču meklēšanai. Šis rīks piedāvā ar nejaušības principu atlasītus rakstus. Lietotājam ir izvēles iespējas – papildināt šo rakstu vai skatīt citu rakstu.

 

Informāciju sagatavoja un Latvijas dalību “#1Lib1Ref” kampaņā koordinē:
Elīna Sniedze
LBB valdes locekle
LBB Jauno speciālistu sekcijas vadītāja
E-pasts: lbbjss@gmail.com
Tālr.: 25436687

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*