Veram vaļā durvis uz Latvijas Bibliotēku festivālu 2021!

Latvijas Bibliotekāru biedrība (LBB) atver reģistrāciju dalībai šī gada Latvijas Bibliotēku festivālā, kurš notiks 14. un 15. aprīlī tiešsaistē – platformā “Zoom”. Jau otro gadu gadskārtējie bibliotekāru svētki notiks attālināti – nevis Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) Rīgā, bet no ikvienas vietas Latvijā – vai tā būtu bibliotēka, vai attālinātā daba vieta mājās.

Gan festivāla, gan tam sekojošās Bibliotēku nedēļas tēma ir “Darīt neticamo!”. Patiešām neticami šķiet, ka jau otro gadu mums ir liegta iespēja tikties klātienē, taču tikpat neticami ir tas, ko esam paveikuši šī gada laikā – pirmais LBB tiešsaistes kongress un valdes vēlēšanas, neskaitāmas tiešsaistes norises un aktivitātes, jaunu un radošu ideju meklējumi, lai sasniegtu savus lasītājus un turpinātu nodrošināt pakalpojumus sabiedrībai, – ir darījis mūs tikai stiprākus, tādēļ ar lielu prieku izsludinām šī gada festivāla programmu un aicinām jūs būt daļai no tās.

Festivāla pirmajā dienā notiks Latvijas bibliotekāru 21. konference. Kā allaž, esam parūpējušies par iedvesmojošiem ārzemju runātājiem: konferencē ar stāstījumu par Eiropas bibliotēku, informācijas un dokumentācijas asociāciju biroja (European Bureau of Library Information and Documentation Associations, EBLIDA) darbību piedalīsies EBLIDA direktors Giuseppe Vitiello un bibliotēku lomu demokrātijas stiprināšanā ieskicēs Public Libraries 2030 direktore Ilona Kish. Konferences viešņa būs arī Starptautiskās bibliotēku asociāciju un institūciju federācijas (International Federation of Library Associations and Institutions, IFLA) biedru iesaistes speciāliste Kristīne Pabērza-Ramiresa, kura pastāstīs par Pasaules bibliotēku karti un tās iespējām bibliotēku interešu aizstāvībā. Programmu kuplinās arī vairāki runātāji no Latvijas – gan no bibliotēku vidus, gan citām institūcijām, lai iedvesmotu mūs “darīt neticamo”.

Festivāla otro dienu – Bibliotēku ideju tirgu – ievadīs LNB Atbalsta biedrības direktores Karinas Pētersones stāsts par biedrības jauno projektu “Iedvesmas bibliotēka”. Lai gan nevaram pulcēties uz ierasto ideju tirgu LNB ātrijā, ideju tirgus būs – notiks bibliotēku iesūtīto ideju video ierakstu pirmizrāde. Paldies visām bibliotēkām, kas ir veltījušas laiku un sagatavojušas savu ideju videostāstus! Šāds ideju tirgus formāts ir liels eksperiments, taču ceram, ka viss noritēs kā plānots – ka pirmais virtuālais bibliotēku ideju tirgus izdosies, un mēs spēsim iedvesmot viens otru jaunām, drosmīgām un radošām idejām.

 

Konferences programma (PDF)

Bibliotēku ideju tirgus programma (PDF)

“Zoom” pieslēgšanās un darbības instrukcija (PDF)

 

Katrai festivāla dienai tiks izveidota sava pieslēgšanās saite, kas dienu iepriekš tiks nosūtīta uz reģistrācijas informācijā norādīto e-pasta adresi. Lai piedalītos festivālā, lūdzam aizpildīt tiešsaistes reģistrācijas formu līdz 12. aprīlim. Dalība visos festivāla pasākumos – bez maksas.

Lai gan pie dalības tiešsaistes pasākumos esam jau pieraduši, jūsu ērtībai tiks izveidota pamācība, kuru varēsiet izmantot, lai pieslēgtos festivāla pasākumiem. Tāpat tiks nodrošināta moderatoru pieejamība, kuriem jūs varēsiet piezvanīt, ja radīsies neskaidrības vai problēmas darbā ar tiešsaistes platformu.

Lai mums visiem neticami izdevušies Bibliotēku svētki!

 

Ziņu sagatavoja:
LBB valdes priekšsēdētāja Māra Jēkabsone

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*