Tiešsaistes platformas “Zoom” piedāvājums LBB biedriem

Lai sniegtu atbalstu attālinātu norišu organizēšanā, Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) valde biedrības biedriem piedāvā iespēju izmantot LBB “Zoom” abonementu. Virtuālas tikšanās ar autoriem, grāmatu klubiņu sarunas, reģiona bibliotekāru semināri un citas norises iespējams organizēt, bez maksas izmantojot LBB abonēto tiešsaistes platformu “Zoom”.

Lai izmantotu mūsu piedāvājumu, nepieciešams aizpildīt pieteikuma anketu. Informējam, ka LBB piedāvā iespēju izmantot platformu, bet nesniedz konsultācijas par tiešsaistes pasākumu organizēšanu, kā arī nenodrošina pasākumu moderēšanu. Tāpat jāņem vērā, ka norises rīkotājam un dalībniekiem ir nepieciešams dators vai jebkura viedierīce ar interneta pieslēgumu; vēlama arī videokamera, austiņas un mikrofons. Lai pieslēgtos pasākumam, uz datora vai viedierīces nepieciešams uzstādīt tiešsaistes platformas “Zoom” lietotni. Platformas funkcionalitāti iespējams izmēģināt, pieslēdzoties testa sanāksmes telpai.

Pasākumu pieteikumi tiks apstrādāti to ienākšanas secībā. Tā kā vienlaikus varam nodrošināt tikai viena pasākuma norisi, iespējams arī atteikums, ja tajā laikā jau būs pieteikts cita LBB biedra pasākums. LBB piedāvājumam atbilst pasākumi ar dalībnieku skaitu līdz 100 dalībniekiem.

Par “Zoom”

“Zoom” ir tiešsaistes konferenču organizēšanas rīks. Sanāksmju skaits “Zoom” bezmaksas versijā nav ierobežots, taču ir ierobežots šo sanāksmju ilgums – 40 minūtes, kā arī var nebūt pieejamas dažādas papildu iespējas programmas pilnvērtīgā izmantošanā. Organizējot tiešsaistes pasākumus, ir svarīgi ievērot drošības nosacījumus – nedalīties ar sanāksmes saiti publiski, izmantot uzgaidāmās telpas iespēju (Waiting room), lūgt visiem dalībniekiem norādīt savus īstos vārdus.

Saites uz dažiem mācību video par “Zoom” lietošanu (latviešu valodā):

Platformas iepazīšanai un zināšanu atkārtošanai noderēs arī LBB pagājušā gada pavasara aktivitāšu “Zoom” lietošanas instrukcija.

Aicinām izmantot šo iespēju!

 

Informāciju sagatavoja:
LBB valdes priekšsēdētāja
Māra Jēkabsone

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*