Viena diena bibliotēkas dzīvē 2020

2020. gada 17.–30. augustā, divu nedēļu laika posmā, norisināsies ikgadējā Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) Jauno speciālistu sekcijas (JSS) organizētā akcija “Viena diena bibliotēkas dzīvē” jeb “LibdayLV”. Ideja aizgūta no amerikāņu bibliotekāres Bobijas Ņūmenas (Bobbi Newman) projekta “Library Day in the Life”, Latvijā tā norisināsies jau desmito reizi, un bibliotekāri to ir ļoti iecienījuši.

Par godu akcijas desmitajai jubilejai dalībniekiem būs jāveic papildu uzdevums – jāsagatavo neliels apskats par izdevumu vai tā daļu (piemēram, grāmata vai tās nodaļa, žurnāls vai tā raksts, publikācija, filma u. c.), kurš saistīts ar šādu tēmu:

  • bibliotēkas, to loma;
  • tehnoloģiskie risinājumi, inovatīvi pakalpojumi;
  • bibliotekāra profesija, tēls;
  • profesionālā informācija bibliotekāriem;
  • informācijas patiesums, pārpilnība u. tml. problemātika;
  • grāmatniecība;
  • lasīšana, grāmatu mīlestība.

Var tikt izmantoti dažādu žanru resursi – daiļliteratūra, populārzinātniski un akadēmiski avoti, publikācijas tiešsaistē u. c. Akcijas dalībniekiem tiks piedāvāts arī paraugsaraksts, taču izdevumus droši var izvēlēties pēc saviem ieskatiem. Sagatavotie apskati tiks apkopoti, publicējot rakstu LBB JSS blogā.

Tāpat, kā ierasts, akcijas norises laikā dalībniekiem jāpublicē ziņas, izmantojot bibliotēkas brīvi izvēlētu komunikācijas kanālu – lapu sociālajos medijos (Facebook, Instagram, Twitter, Youtube u. c.) vai bibliotēkas vietni –, kā arī jāpievieno tēmturi #LibdayLV_2020, lai publicētās ziņas, ieraksti un attēli būtu ērti atrodami un apskatāmi arī citiem. Aicinām brīvi izpausties, ierakstus veidojot dažādos formātos, piemēram, dienasgrāmatu, fotoattēlu vai pat videostāstu veidā. Piedalīšanās laika ilgums var būt pašu izvēlēts – vienu dienu, vienu nedēļu, abas nedēļas utt.

Lai popularizētu savu bibliotēku un iedvesmotu kolēģus, lūdzam pieteikt dalību akcijā, aizpildot reģistrācijas anketu, norādot saiti uz izvēlēto komunikācijas rīku, kurā tiks publicētas ziņas. Akcijas laikā vienlaikus var izmantot vairākus komunikācijas rīkus.

Vairāk par akciju “LibdayLV” lasiet arī LBB JSS blogā.

 

Informāciju sagatavoja:
Aiga Pīķe
LBB JSS vadītāja

 

Akcijas norisi atbalsta:

 

 

 

 

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*