Zināms LBB Gada balvas nominācijas “Gada notikums Latvijas bibliotēkās 2019” uzvarētājs

Laikposmā no 23. marta līdz 9. aprīlim notika balsošana par Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) Gada balvas nominācijas “Gada notikumu Latvijas bibliotēkās 2019” pieteikumiem.

Nominācijai tika izvirzīti 26 notikumi, par kuriem tiešsaistes balsojumā atdotas 1052 balsis no 374 balsotājiem. Diemžēl balsotāju lokā tika atklāti 10 gadījumi, kad nominācijas nolikuma neievērošanas dēļ organizatoriem nācās šos balsojumus anulēt. Tātad kopā par “Gada notikumu Latvijas bibliotēkās 2019” atdotas 1032 balsis no 364 balsotājiem (balsojuma rezultāti PDF).

Pirmo vietu balsojumā iegūst Kultūras informācijas sistēmu centra un SIA “Tieto Latvia” “3td e-GRĀMATU bibliotēkas” pakalpojuma ieviešana visās Latvijas publiskajās bibliotēkās (183 balsis). Jo īpaši šobrīd, kad valstī noteikta ārkārtējā situācija un bibliotēkas klātienē savus lasītājus neapkalpo, šis pakalpojums pierāda savu nepieciešamību, augstvērtību un uzticamību.

Par 2018. gada notikumu Latvijas bibliotēkās tika atzīta Nacionālās enciklopēdijas atklāšana, kuru īsteno Latvijas Nacionālās bibliotēka. Jau tradicionāli atzinības rakstu un nominācijas balvu – ceļojošo albumu – uzvarētāji saņem no iepriekšēja gada pirmās vietas ieguvējiem.

Ceļojošā balva ir albums, kas uz gadu tiek nodots nominācijas uzvarētāja rīcībā, lai tajā atstātu ierakstu par notikumu divu lappušu apjomā.
Pamatojoties uz balsošanas rezultātiem, sagatavots desmit populārāko notikumu saraksts.

Liels paldies notikumu pieteicējiem, to īstenotājiem un godprātīgajiem balsotājiem, kuri izvēlējās savus favorītus starp 2019. gadā bibliotēku nozarē realizētajiem notikumiem.

Ceļojošais Latvijas bibliotēku Gada notikumu albums ir gatavs 2019. gada uzvarētāja ierakstam! Foto: Māra Jēkabsone

Ceļojošais Latvijas bibliotēku Gada notikumu albums ir gatavs 2019. gada uzvarētāja ierakstam! Foto: Māra Jēkabsone

Lai arī pasaule šobrīd ietur pauzi klātienes sarīkojumu plānošanā un rīkošanā, tomēr Latvijas bibliotēkas, pielāgojoties ārkārtējās situācijas nosacījumiem, turpina priecēt ar daudzveidīgu attālinātu pakalpojumu piedāvājumu, vilinošiem konkursiem un izaicinājumiem sociālajos tīklos. Kuri notikumi pretendēs uz “Gada notikums Latvijas bibliotēkās 2020” titulu, to rādīs laiks un mūsu – bibliotekāru – radītspēja ārpus komforta zonas robežām.

Lai mums izdodas patīkami pārsteigt pašiem sevi un citus!

 

Informāciju sagatavoja:
LBB valdes locekle Krista Annija Lauberga

 

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*