LBB aicina piedalīties Sieviešu rallijā!

Latvijas Bibliotekāru biedrība (LBB) aicina Latvijas bibliotekāres – LBB biedres – piedalīties 2020. gada Sieviešu rallijā, kas notiks sestdien, 7. martā. Sieviešu rallijs tiek rīkots par godu Starptautiskajai sieviešu dienai, un notiek jau kopš 2009. gada. Tas ir viens no oriģinālākajiem, spilgtākajiem un vērienīgākajiem Sieviešu dienas pasākumiem ne tikai Latvijā un Baltijā, bet arī Eiropā.

2019. gada 9. martā pirmo reizi Sieviešu rallijā startēja LBB komanda, tādējādi laužot stereotipus par bibliotekāra profesiju un demonstrējot, ka bibliotekāres var būt gan stilīgas, atraktīvas un pamanāmas, gan veiklas, drosmīgas un attapīgas. Rallijā līdz šim ir piedalījušās vairākas bibliotekāres, taču LBB komanda bija jaunums. LBB komandā “Bibliotekāres” piedalījās: Māra Jēkabsone, LBB valdes priekšsēdētāja, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bibliotēku attīstības centra galvenā bibliotekāre; Krista Annija Lauberga, LBB valdes locekle, Cēsu Centrālās bibliotēkas sociālo mediju speciāliste; Lāsma Zariņa, LBB Zemgales nodaļas vadītāja, Jelgavas pilsētas bibliotēkas direktore; Inese Erdmane, LBB Vidzemes nodaļas Valmieras grupas vadītāja, Valmieras bibliotēkas galvenā bibliotekāre. Atskatu uz LBB komandas dalību rallijā varat lasīt LBB tīmekļvietnē.

LBB komanda 2019. gada Sieviešu rallijā. Foto no LBB arhīva

Tā kā LBB komandas dalība bija veiksmīga un tika gūtas pozitīvas atsauksmes, ir nolemts tradīciju turpināt. Lai dotu iespēju plašākai LBB pārstāvniecībai, tiek izsludināta pieteikšanās LBB dalībai Sieviešu rallijā 2020. gada 7. martā ar divām komandām. Cilvēku skaits katrā komandā – 4 dalībnieces. Pieteikumus dalībai lūdzu sūtīt uz e-pastu bibliotekarubiedriba@gmail.com līdz 2020. gada 10. janvārim, pieteikumā norādot vārdu, uzvārdu, amatu, pārstāvēto bibliotēku un plānoto ieguldījumu komandas darbā. Autovadītāja apliecība nav obligāta, taču jāņem vērā – lai varētu piedalīties ar divām komandām, ir nepieciešamas divas automašīnas ar kvalificētu vadītāju.

Svarīga informācija par dalību rallijā un pieteikumu izvērtēšanu:

  • lai piedalītos LBB komandā, ir jābūt LBB biedram (vai nu individuālajam biedram, vai institucionālā biedra darbiniekam);
  • LBB segs rallija dalības maksu un izdevumus par mašīnas noformējumu divām komandām, izdevumi par degvielu un citi ar ralliju saistīti izdevumi būs jāsedz dalībniekiem pašiem;
  • pieteikumi tiks izvērtēti hronoloģiskā secībā, priekšroka tiks dota kandidātiem, kas būs pieteikušies pirmie;
  • lūgums pieteikumu apsvērt ļoti nopietni, jo katras izmaiņas komandas dalībnieku sastāvā atbilstoši rallija noteikumiem ir maksas pakalpojums un būs jāsedz pašiem.

Ja esat LBB biedres un vēlaties iesaistīties aizraujošā, bibliotekāres citādā gaismā demonstrējošā piedzīvojumā, piesakieties!

 

Informāciju sagatavoja:
Māra Jēkabsone
LBB valdes priekšsēdētāja

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*