LBB bibliotekāru pārgājiens noritēja veiksmīgi un pārliecinoši

Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) valde 2018. gada 7. septembrī organizēja aptuveni 25 km garu pārgājienu no Pāvilostas līdz Jūrkalnei.

Dažādu apstākļu dēļ LBB Kurzemes nodaļas vasaras saiets šogad nenotika un tika pārcelts uz nākamo gadu. Lai nezaudētu iespēju kopā pulcēties Kurzemes un arī visu pārējo novadu bibliotekāriem vasaras pasākuma formā Kurzemē, LBB valde nolēma šī gada Kurzemes nodaļas vasaras saietu aizstāt ar pārgājienu.

Pārgājienam pieteicās 12 bibliotekāri no visas Latvijas, tajā skaitā ne tikai no publiskajām, bet arī akadēmiskajām bibliotēkām. Maršruts Pāvilosta–Jūrkalne tika veikts, ejot gar jūras krastu, un saviesīgās sarunās par darbu un citiem jautājumiem 25 km pagāja gandrīz nemanot. Laiks bija silts un saulains, jūra – rāma un peldēties vilinoša, un Kurzemes stāvkrasta ainavas bezgala skaistas un enerģētiski uzlādējošas. Dienas beigās rīta satraukums par to, vai bibliotekāriem izdosies veiksmīgi noiet izvēlēto 25 km maršrutu, bija pārvērties patīkamā gandarījumā, ka bibliotekāru pārgājiens IR iespējams, un ka nākamgad šī tradīcija noteikti jāturpina.

LBB bibliotekāru pārgājiena dalībnieki

Lai iedvesmotos profesionālām idejām, pirms pārgājiena bibliotekāri apmeklēja Pāvilostas bibliotēku, kur bibliotēkas vadītāja Mairita Vītola laipni izrādīja savu “saimniecību”. Otrajā dienā – 8. septembrī – tika apmeklēta Alsungas bibliotēka, kā arī aplūkoti galvenie apskates objekti dižsuitu centrā Alsungā.

Var uzskatīt, ka pirmais Latvijas bibliotekāru pārgājiens ir noritējis veiksmīgi un pārliecinoši. Ceram, ka tas būs iedrošinošs piemērs tam, ka bibliotekāru pārgājieni ir lielisks saliedēšanās un arī profesionālās pilnveides un motivācijas veids.

Paldies visiem, kas nenobijās un piedalījās pārgājienā! Jūs visi bijāt lieliski! Gaidīsim nākamo vasaru, kad pārgājiens, iespējams, noritēs Latgales pusē!

Pārgājiena organizēšana notika ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

Fotogrāfijas (Flickr)

 

Informāciju sagatavoja:
LBB valdes priekšsēdētāja
Māra Jēkabsone

Foto: Māra Jēkabsone

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*