Pasniegta LBB Gada balva nominācijā “Gada notikums Latvijas bibliotēkās 2017”

Latvijas Bibliotēku festivāla 2018 laikā Latvijas Bibliotekāru biedrība (LBB) pasniedza Gada balvu vairākās kategorijās, viena no tām bija nominācija “Gada notikums Latvijas bibliotēkās 2017”. Nominācijai tika izvirzīti 37 notikumi, par kuriem tiešsaistes balsojumā atdotas 1330 balsis (rezultāti PDF). Pamatojoties uz balsojumu par bibliotēku iesūtītajiem notikumiem, izveidots 10 Gada notikumu apkopojums (PDF un PNG).

Pirmo vietu balsojumā un ceļojošo Gada notikumu albumu ieguva Rīgas Tehniskās universitātes Zinātniskā bibliotēka par diennakts lasītavas atvēršanu (76 balsis). Albums uz gadu tiek nodots nominācijas uzvarētāja rīcībā, lai atstātu paliekošu ierakstu divu lappušu apjomā. Nākamajā gadā albums tiks nodots nākamajam uzvarētājam.

Par vienu balsi mazāk (75 balsis) ieguvusi Pļaviņu bērnu bibliotēka par lasīšanas veicināšanas nodarbībām ar suņiem bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām.

Atzinības rakstu un ceļojošo balvu pasniedza LBB priekšsēdētāja Māra Jēkabsone, piebilstot: “Esam gandarīti, ka jau pirmajā nominācijas izsludināšanas reizē ieguvām tik kuplu pieteikto notikumu skaitu. Aicinām nākamgad būt vēl aktīvākiem, nekautrēties un stāstīt par notikumiem Latvijas bibliotēkās – gan mazās, gan lielās!”

LBB nominācijas “Gada notikums Latvijas bibliotēkas” ceļojošais albums

Apsveicam visu nominēto notikumu autorus!

 

Informāciju sagatavoja:
LBB valdes locekle, LBB Jauno speciālistu sekcijas vadītāja
Elīna Sniedze

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*