Stāstām par Latvijas Bibliotekāru biedrību Jēkabpils reģiona bibliotekāriem

2018. gada 25. aprīlī Krustpils kultūras nama Mazajā zālē notika Jēkabpils reģiona un Neretas novada publisko un skolu bibliotēku darbinieku seminārs, kurā piedalījās arī Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) valdes priekšsēdētājas vietniece, Latvijas Nacionālās bibliotēkās (LNB) nacionālo digitālo informācijas resursu komplektēšanas eksperte Dace Ūdre.

Semināru atklāja Jēkabpils Galvenās bibliotēkas vadītāja Zinaīda Rabša un Jēkabpils Galvenās bibliotēkas vecākā bibliotekāre-metodiķe Rudīte Kļaviņa.

Pirmo priekšlasījumu sniedza Jēkabpils Galvenās bibliotēkas vecākā bibliotekāre Anta Klints, kura informēja klātesošos par izmaiņām darbā ar personas datiem bibliotēkās.

Turpinājumā Latvijas Neredzīgo bibliotēkas direktore Andra Jākobsone kopā ar savām kolēģēm pastāstīja par Latvijas Neredzīgo bibliotēkas piedāvātajiem pakalpojumiem. Tika akcentēts, ka Neredzīgo bibliotēkas mērķauditorija ir ne tikai cilvēki ar redzes invaliditāti, bet arī seniori, cilvēki ar disleksiju un kustību invaliditāti, kā arī pārējā sabiedrības daļa.

Par jaunāko periodisko e-izdevumu pieejamību LNB Digitālajā bibliotēkā un LBB sniegtajām iespējām personīgajai izaugsmei pastāstīja Dace Ūdre.

Noslēgumā klausītājiem bija iespēja tikties ar esejisti un kinorežisori Viju Beinerti.

Pasākuma programma (PDF)

D. Ūdres prezentācija “Latvijas Bibliotekāru biedrība – iespēja personīgajai izaugsmei” (PDF)

Fotogalerija (Facebook)

 

Informāciju sagatavoja:
Dace Ūdre
LBB valdes priekšsēdētājas vietniece

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*