LBB Zemgales nodaļas un Jelgavas pilsētas bibliotēkas seminārs “Inovācijas un radošums sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā” 2018. gada 9. maijā Jelgavā

2018. gada 9. maijā Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) Zemgales nodaļa un Jelgavas pilsētas bibliotēka ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Jelgavas pilsētas pašvaldības atbalstu rīkos ikgadējo reģionālo semināru, kurā pulcēsies Zemgales reģiona bibliotekāri. Semināra temats: “Inovācijas un radošums sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā”.

Semināra norises vieta būs Jelgavas pilsētas bibliotēkas tikko renovētā un jaunu elpu ieguvusī Krišjāņa Barona zāle. Jau otro gadu pēc kārtas plānojam pasniegt Zemgales gada bibliotekāra balvu. Tas ir skaists svētku brīdis katram nozarē strādājošajam. Mēs lepojamies ar saviem čaklajiem, radošajiem un īpašajiem bibliotekāriem, kuru pienesums sabiedrībā ir nenovērtējams. Gada bibliotekāra balvas nolikums un dalības reģistrācijas forma pieejama Jelgavas pilsētas bibliotēkas tīmekļvietnes sadaļā – LBB Zemgales nodaļa.

Semināra programmā esam iecerējuši gūt jaunas zināšanas no Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) profesores Baibas Rivžas priekšlasījuma “Zināšanas un jaunrade kā inovāciju ekonomikas virzošie spēki”.

Centīsimies sevī atklāt milzīgu radošuma potenciālu Ligitas Smildziņas meistarklasē “Improvizācijas teātra spēļu pielietojums bibliotekāra darbā”. Ligita Smildziņa ir arī grāmatas “Vingrinājumi un spēles darbam teātra studijā” autore.

Reģionālā semināra laikā būs iespēja savstarpēji bagātināt vienam otru, dalīties pieredzē un idejās.

Semināra programma:

09.00–10.00 Reģistrācija, rīta kafija
10.00–10.40 Balvas pasniegšana, neliels koncerts
10.40–11.20 LLU profesore Baiba Rivža, “Zināšanas un jaunrade kā inovāciju ekonomikas virzošie spēki”
11.20–12.00 Pusdienu pārtraukums
12.00–13.30 Ligita Smildziņa, “Improvizācijas teātra spēļu pielietojums bibliotekāra darbā”

 

Ziņu sagatavoja:
LBB Zemgales nodaļas vadītāja
Lāsma Zariņa

Semināra norisi atbalsta:

 

 

 

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*