LBB Vidzemes nodaļas 18. saietā-konferencē diskutēs par nemainīgo un jauno bibliotēku darbā

2015. gada 8.-9. jūlijā Amatas novada Drabešu pagastā LBB Vidzemes nodaļas 18. saietā-konferencē kopā sanāks vairāk kā 100 LBB biedru un draugu.

Šī gada saietā-konferencē, kura temats ir “Bibliotēkas 21. gadsimtā: nemainīgais – derīgais un nepieciešamais – jaunais”, bibliotekāri diskutēs gan par tradicionālajiem, gan inovatīvajiem bibliotēku darba aspektiem.

DSCF3179

Konference sāksies ar vairākiem priekšlasījumiem un diskusijām par vienu no vistradicionālākajiem publisko bibliotēku darba virzieniem – novadpētniecību. Kultūrvēstures pētniece un mantojuma interpretācijas speciāliste Elīna Kalniņa ievadīs bibliotekārus diskusijā par novadpētniecības un informatīvo resursu veidošanu virtuālajā vidē. Tematu turpinās divas bibliotēku vadītāju prezentācijas – Strenču novada Jērcēnu pagasta bibliotēkas vadītāja Ilvija Ķimse dalīsies pieredzē par bibliotēkas novadpētniecības resursu popularizēšanu, bet Amatas novada Skujenes pagasta bibliotēkas vadītāja Vija Indriksone atklās, kādas ir bibliotēkas kā pagasta kultūras iestādes darbības iespējas, saglabājot un veidojot unikālo pagasta kultūrvidi.

Konferences pirmā diena noslēgsies ar pieredzes apmaiņu bibliotēku darbā ar bērniem. Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova konferences dalībniekus iepazīstinās ar inovatīvajiem EIFL (Electronic Information for Libraries) projektiem bibliotekārajos pakalpojumos bērnu auditorijai.

Konferences otrajā dienā LBB valdes priekšsēdētāja vietnieks Uldis Zariņš informēs bibliotekārus par aktualitātēm Latvijas Bibliotekāru biedrības darbā.

Lai varētu bibliotēku lietotāju nemitīgi mainīgās vajadzības apmierināt pēc iespējas augstākā kvalitātē, bibliotekāru personīgā attīstība ir tik pat svarīga kā profesionālā attīstība. Kā palīdzēt sev, lai palīdzētu citiem? – atbildi uz šo jautājumu bibliotekāriem palīdzēs atrast psihoterapeite Aina Poiša nodarbībā par iekšējo resursu apzināšanu un stresa pārvarēšanu komunikācijai ar kolēģiem un bibliotēkas apmeklētājiem.

Konferences profesionālo programmu papildinās kultūras programma, kuras laikā bibliotekāriem būs iespēja iepazīties ar Amatas novadu, vietējām tradīcijām un kultūru.

Konferences programma.

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*