LBB Vidzemes nodaļas 24. saiets “Bibliotēka bez robežām”

2024. gada 18. maijā Strenčos, Valmieras novadā, norisināsies Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) Vidzemes nodaļas saiets “Bibliotēka bez robežām”.

 

Saietu rīko Valmieras bibliotēka sadarbībā ar Strenču pilsētas bibliotēku, Valmieras novada pašvaldību, Strenču apvienības pārvaldi, Strenču Kultūras centru un Latvijas Bibliotekāru biedrību Erasmus+ KA210-ADU projektu “Forward Together”.

Strenči par saieta norises vietu izraudzīti, lai Vidzemes bibliotekāro sabiedrību iepazīstinātu ar jaunu Valmieras novada teritoriju, jo pēc 2021. gada administratīvi teritoriālās reformas bijušā Strenču novada teritorija kļuvusi par Valmieras novada daļu. Tāpat zīmīgs ir fakts, ka Strenči tiek dēvēti par plostnieku galvaspilsētu, un pirms pāris gadiem Gaujas plostnieku amata prasmes ieguva starptautisku atzinību un tika iekļautas UNESCO Cilvēces nemateriālā kultūras mantojuma reprezentatīvajā sarakstā.

Vidzemes bibliotekārus gaida plaša dienas programma, kurā varēs uzzināt Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 titula kandidātpilsētas – Dinamiskās pilsētas Valmieras stāstu. Valmieras bibliotēka dalīsies pieredzē par to, cik veiksmīgi tā gadu gaitā startējusi starptautiskos projektos, iesaistot tajos arī savas filiālbibliotēkas, iedrošinās saieta dalībniekus no lielākām un mazākām bibliotēkām. Filozofs Raivis Bičevskis aicinās klātsesošos apdomāt jautājumu “Kā orientēties jaunajā nepārskatāmībā?”, bet Strenču kultūrvēsturiskā mantojuma bagātībā ievedīs stāsti par Strenču foto un plostnieku tradīcijām. Dalībnieki tiks cienāti ar plostnieku zupu Gaujmalā, kā arī varēs izbaudīt 27. Gaujas plostnieku svētku plašo programmu. Vien ieklausoties, izzinot un izbaudot, patiesi var pārliecināties, ka bibliotēkai mūsdienās nav robežu!

Pilnu saieta programmas aprakstu lasiet ŠEIT.

Informācija par pieteikšanos un organizatoriskiem jautājumiem pieejama ŠEIT.

Dalībai saietā var pieteikties ŠEIT.

Kad būs sasniegts maksimālais dalībnieku skaits, reģistrācija tiks slēgta.

Paldies LBB Vidzemes nodaļas 24. saieta atbalstītājiem!

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*