LBB valdes un revīzijas komisijas kandidāti 2023–2026

Aicinām iepazīties ar jaunās valdes un revīzijas komisijas kandidātiem, par kuriem jums būs iespēja atdot savu balsi LBB valdes un revīzijas komisijas vēlēšanās, kas 2023. gada 25. aprīlī norisināsies Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. LBB valdes un revīzijas komisijas vēlēšanas ir Latvijas bibliotekāru 14. kongresa – LBB simtgades konferences – un Latvijas Bibliotēku festivāla “Svinam kopā! LBB simts” sastāvdaļa.

Lai piedalītos gan festivālā, gan vēlēšanās, obligāti jāveic reģistrācija. Tiešsaistes reģistrācijas formu lūdzam aizpildīt līdz 21. aprīlim. Dalība festivālā ir bez maksas.

Cienījamie LBB biedri! Lūdzam jūs būt aktīviem un piedalīties LBB valdes un revīzijas komisijas vēlēšanās. Ikviena biedra balsojums ir ļoti svarīgs, jo tas ietekmē gan biedrības, gan bibliotēku nozares nākotni. Lai biedrība arī turpmāk varētu organizēt jums noderīgus pasākumus, pārstāvēt jūsu intereses un veikt citus svarīgus darbus biedru un nozares labā, mums ir nepieciešams jūsu atbalsts. Viss, kas jums jādara, – jāreģistrējas dalībai festivālā, jāiepazīstas ar valdes un revīzijas komisijas kandidātiem un 25. aprīlī jāpiedalās kongresā, paužot savu viedokli balsojot! Ja jums nav iespējas piedalīties kongresā, pilnvarojiet savam balsojumam citu biedru. Plašāka informācija.

 

Valdes vēlēšanām Rīgas un Pierīgas reģionā izvirzīti:

Evija Vjatere, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bibliotēku attīstības centra vadītāja

Bibliotēku nozarē strādāju ilgāk par 20 gadiem. Darba pieredzi esmu ieguvusi pakāpeniski, strādājot par bibliotekāri Rīgas Centrālajā bibliotēkā, vēlāk vadot Starptautiskās Praktiskās Psiholoģijas augstskolas bibliotēku, bet kopš 2003. gada strādāju bibliotēku nozares pārvaldības un konsultatīvajās struktūrvienībās – Kultūras ministrijā un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Mani tiešie darba pienākumi saistīti ar bibliotēku nozares atbalsta un attīstības pasākumu plānošanu, organizēšanu un vadīšanu, bibliotēku tīklošanos un informācijas apriti, sadarbības projektu īstenošanu, kā arī daudzveidīgu izglītojošu norišu organizēšanu bibliotēku speciālistu profesionālās kapacitātes stiprināšanai. Esmu bijusi iniciatore, idejas autore un līdzdarbojusies vairāku bibliotēku nozarei nozīmīgu projektu vadīšanā un norišu īstenošanā, bibliotekārajā sabiedrībā atpazīstamākie – Grāmatu iepirkuma programma publiskajām bibliotēkām, izdevums “Literatūras ceļvedis”, profesionālās pilnveides programma “Literatūras zināšanas mūsdienīgam bibliotekāram”, pārskata ziņojums par Latvijas bibliotēkām, Latvijas Bibliotēku portāla 3. kārtas satura izstrāde, bibliotekāru kompetences pilnveides programma “Medijpratības meistari”, profesionālās pilnveides pasākums “Virtuālā trešdiena bibliotekāriem”, programmas “Latviešu grāmatai 500” reģionālo pasākumu koordinācija u. c. Esmu līdzdarbojusies nozarei nozīmīgu izglītojošu materiālu sagatavošanā, īpašu uzmanību pievēršot starptautisko organizāciju – EBLIDA un IFLA – izdevumu adaptācijai Latvijas bibliotekāru auditorijai. Ir uzkrāta nozīmīga profesionālā pieredze, vadot Kultūras ministrijas finansētās programmas, Valsts kultūrkapitāla fonda projektus, kā arī līdzdarbojoties starptautisku projektu īstenošanā. Pārzinu bibliotēku sistēmu kopumā, nozares normatīvo dokumentu bāzi un politikas plānošanas dokumentus, kas ir būtisks priekšnoteikums bibliotēku interešu pārstāvniecībā un var kalpot par labu priekšnoteikumu veiksmīgam darbam LBB valdē. Profesionālā pieredze uzkrāta, gan darbojoties kā sekretārei sabiedriski konsultatīvajā institūcijā – Latvijas Bibliotēku padomē –, gan profesionālajās nevalstiskajās organizācijās – Latvijas Akadēmisko bibliotēku asociācijā, Latvijas Skolu bibliotekāru biedrībā un Latvijas Bibliotekāru izglītības apvienībā.

Apzinos savās stiprās puses – prasmi ieraudzīt aktuālos konkrētā brīža jautājumus, piesaistīt resursus, speciālistus un atbalsta instrumentus to risināšanai. Esmu gatava veidot mērķtiecīgāku dialogu ar LBB biedriem, izzināt viņu vajadzības, kā arī apzinātāk iesaistīt gan individuālos, gan institucionālos biedrus LBB aktuālo virzienu īstenošanā. LBB stiprums slēpjas tās biedros, vēlmē līdzdarboties viedokļu paušanā, dažādu atbalstošu norišu iniciēšanā un īstenošanā. Vēlos īpašu uzmanību pievērst bibliotēku snieguma un ietekmes rādītāju izmantošanai bibliotēku veiksmes stāstu radīšanai, katras bibliotēkas stipro pušu izcelšanai un veiksmīgai komunikācijai ar bibliotēkas finansētājiem, dibinātājiem un vietējo kopienu.

 

Baiba Ervalde, Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola, Māras Muižnieces Rīgas Mākslas skola, izglītības iestādes bibliotekāre, vispārējās pamatizglītības pedagogs

Latvijas Bibliotēku padomes locekle, Latvijas Skolu bibliotekāru biedrības valdes priekšsēdētāja
Kamēr vari, tikmēr dari!

Daiga Raļļa, Olaines 2. vidusskolas bibliotekāre

  • Kopš 2016. gada – Olaines 2. vidusskolas bibliotekāre
  • 2013–2016 Rīgas 61. vidusskolas bibliotekāre
  • 2009–2012 dažādi darbi Īslandē
  • 2002–2009 LNB Bibliotēku attīstības institūta (BAI) Pētniecības nodaļas vadītāja
  • 1997–2002 galvenā bibliotekāre LNB Pētniecības nodaļā
  • 1985–1997 vecākā bibliotekāre, metodiķe LNB Sīkiespiedarbu un attēlizdevumu nodaļā
  • 2000–2008 dalība Bibliotēkzinātnes, bibliogrāfijas, grāmatzinātnes un informācijas zinātnes terminoloģijas apakškomisijā
  • 1997–2009 LBB zinātniskā sekretāre
  • Kopš 2016. gada – Bērnu un jaunatnes literatūras padomes (BJLP) biedre
  • Kopš 1997. gada – Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) biedre
  • 2013–2022 Latvijas Skolu bibliotekāru biedrības (LSBB) biedre

Esmu gatava strādā LBB valdē, lai aktivizētu skolu bibliotekārus, lai īstenotu Latvijas Skolu bibliotekāru biedrības pievienošanu LBB, lai atbalstītu LBB valdi un ikvienu bibliotekāru it visā, kas sniedzas manas kompetences ietvaros.

Kristīne Cimdiņa, Jūrmalas Majoru vidusskolas izglītības iestādes bibliotekāre, direktores vietniece

  • 2005/06–2007/10 Ķemeru bibliotēka (Jūrmala), vecākā bibliotekāre
  • 2007/10–2018/09 Stopiņu novada Sauriešu bibliotēka, vadītāja
  • 2018/09–2019/07 Rīgas Franču licejs, bibliotekāre
  • 2019/08–šobrīd Jūrmalas Majoru vidusskola, izglītības iestādes bibliotekāre, papildus kopš 2022. gada aprīļa skolēnu pašpārvaldes koordinatore, kopš 2022. gada septembra – direktores vietniece – IT mentors

Esmu guvusi pieredzi strādājot gan publiskajā, gan izglītības iestādes bibliotekā, kas sniedzis plašāku redzējumu un izpratni par darba specifiku, atšķirīgo un kopīgo, par vajadzībām vienas nozares atšķirīgām bibliotēkām. Publiskajām bibliotēkām izveidota spēcīga kopiena, kurā skolu bibliotekāriem diemžēl vieta nav atrasta. Skolu bibliotēkas ir sasaistē ar RGB kā metodisko centru (pārsvarā BIS “Alise” ietvaros), bet katrā pašvaldībā tas realizējas ļoti atšķirīgi. Vēlos gūto pieredzi ieguldīt bibliotēku interešu pārstāvniecībai, lai Latvijā būtu spēcīga, uz attīstību vērsta ilgtspējīga nozares darbība gan publisko, gan izglītības iestāžu bibliotēkās.

Valdes vēlēšanām Vidzemes reģionā izvirzīti:

Inga Daudze, Birzgales pagasta bibliotēkas vadītāja

No 2017. gada septembra strādāju par bibliotēkas vadītāju.
Pārstāvot Ogres reģionu, vēlos iegūt pieredzi no profesionāļiem.

Liene Apsīte, Mazsalacas pilsētas bibliotēkas vecākā bibliotekāre

Mans sapņu darbs vienmēr ir bijis darbs bibliotēkā, tādēļ apguvu bibliotēku informācijas speciālista kvalifikāciju Latvijas Kultūras koledžā un jau piecpadsmito gadu strādāju Mazsalacas pilsētas bibliotēkas Bērnu nodaļā. Manu pienākumu lokā ietilpst gan darbs ar bērniem, gan pasākumu, radošo darbnīcu un izstāžu organizēšana, lasītveicināšanas programmu realizēšana, iesaistīšanās dažādos projektos. Mazsalacas pilsētas bibliotēka kopš 2017. gada ir UNESCO LNK “Stāstu bibliotēku” tīklā, un, vadot Mazsalacas stāstnieku kopu, man ir radusies interese arī par novadpētniecību, tādēļ strādāju pie nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanas, novadpētniecības materiālu papildināšanas un digitalizēšanas. Par Mazsalacas pilsētas bibliotēkas Stāstnieku grupas vadīšanu, pētot novada vēsturi un ievērojamu cilvēku dzīves gājumu, esmu saņēmusi Mazsalacas novada pašvaldības atzinības rakstu nominācijā “Gada cilvēks kultūrā 2017”.
Iespēja iesaistīties Latvijas Bibliotekāru biedrības valdes darbā veicinātu manu izaugsmi profesionālajā jomā, sniegtu jaunu pieredzi un palīdzētu dibināt jaunus kontaktus. Priecāšos dot savu ieguldījumu bibliotēku nozares procesu attīstībā un pilnveidošanā, kā arī kopīgu ideju realizēšanā.

Una Grāve, Valkas novada Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas vadītāja

  • 2017–2019 Valkas novada Centrālās bibliotēkas galvenā bibliotekāre
  • 2019 līdz šim laikam – Valkas novada Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas vadītāja
  • 2020 iegūta kvalifikācija “Bibliotekārs”

2017. gadā, kad uzsāku darbu Valkas bibliotēkā, tas man bija īpašs dzīves pagrieziens. Darbs bibliotēkā mani patiesi aizrāva, un, ja mani kas interesē, tad tam nododos ar pilnu atdevi. Ik gadu es ne vien papildināju savas prasmes bibliotēkas darbā, es ar intresi izzināju bibliotēkas struktūru, darbības principus. Izmantoju iespēju mācīties LNB izglītības programmā, iegūstot bibliotekāra kvalifikāciju. Tas viennozīmīgi arī bija iespējams, pateicoties radošiem, atbalstošiem un atsaucīgiem Valkas bibliotēkas kolēģiem. Vēl vairāk – mācību un dažādo semināru laikā piedzīvoju, ka tādi ir arī citi Latvijas bibliotekāri. Kandidēt biedrības valdes vēlēšanās es nolēmu, pamatojoties uz savu interesi par bibliotēku nozari un iegūto pārliecību, ka šajā jomā strādājošie ir vērtīgi sadarbības partneri.

Rūta Bokta, Gulbenes novada bibliotēkas Reģionālā mācību centra vadītāja

Jau vairāk nekā 5 gadus strādāju Gulbenes novada bibliotēkā un pildu Reģionālā mācību centra vadītājas pienākumus. Ikdienas darbs saistās ar mācību centra aktivitāšu plānošanu Gulbenes novadā, kā arī bibliotekāru profesionālās pilnveides aktivitāšu nodrošināšanu Gulbenes, Balvu, Alūksnes un Madonas novados. Pati vadu nodarbības, lai palīdzētu iedzīvotājiem apgūt digitālās prasmes. Ļoti patīk doties uz pagastu bibliotēkām un vadīt nodarbības tur, jo tā es varu iepazīt vietējos iedzīvotājus un viņu mācību vajadzības. Ļoti patīk rakstīt vietējos un starptautiskos projektus, jo tas vienmēr ir izaicinājums. Ikdienā strādāju arī ar ārzemju brīvprātīgajiem jauniešiem – tā ir lieliska iespēja uzlabot savas angļu valodas prasmes. Lepojos ar vietu un nozari, kurā strādāju, jo bibliotekāra darbs ir radošs, daudzveidīgs un pārsteigumiem pilns!
Kopš 2022. gada septembra esmu LBB Jauno speciālistu sekcijas vadītāja. Decembrī bija iespēja organizēt akciju “Viena diena bibliotēkas dzīvē,” iepazīstot daudzveidīgās Latvijas bibliotēkas un radošos bibliotekārus. Apskatot akcijas dalībnieku bildes, bija liels prieks un gandarījums par aktīvajiem un daudzpusīgajiem bibliotekāriem. Īpašs prieks bija par mazajām pagastu bibliotēkām, kurās bibliotēka kalpo kā socializēšanās vieta un kuras nozīme vietējā kopienā ir neatsverama. Kopš pagājušā gada esmu LBB biedrs. Viens no lieliskākajiem piedzīvojumiem kopā ar LBB biedriem bija piedalīšanās LTV erudīcijas spēlē “V.I.P.”. Kopīgi pārstāvējām plašo bibliotekāru saimi un lepojāmies ar savas profesijas izvēli, jo bibliotekāri taču ir drosmīgi, vai ne? Vēlos strādāt LBB valdē, lai pārstāvētu bibliotekāru intereses, stiprinātu bibliotekāru kustību visā Latvijā un mainītu stereotipus par bibliotekāra profesiju!

Valdes vēlēšanām Latgales reģionā izvirzīti:

Sanita Aļberhta, Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēkas vecākā bibliotekāre

Bibliotēku nozarē strādāju kopš 2014. gada. No 2014. līdz 2019. gadam strādāju Rēzeknes novada Kantinieku pagasta bibliotēkā par bibliotēkas vadītāju, savukārt no 2019. gada sāku strādāt Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēkā (Rēzeknes Centrālās bibliotēkas filiālē) par vecāko bibliotekāri. No 2019. gada esmu arī projekta “Nacionālās skaļās lasīšanas sacensība” Rēzeknes reģiona kuratore.
Vēlos izvirzīt sevi LBB valdes locekļa amatam, jo ikvienas jaunas zināšanas paver plašākas iespējas, jaunas idejas un iespēju kļūt mūsdienīgākam. Vēlos iegūt gan jaunas zināšanas, gan pieredzi, kā arī veidot jaunus kontaktus. Darbība biedrībā ir lielisks veids, kā celt profesijas un nozares prestižu.

Tatjana Zahare, Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles “Jaunbūves bibliotēka” vadītāja

  • 2020 līdz šim brīdim – LCB filiāles “Jaunbūves bibliotēka” vadītāja
  • 2011–2020 LCB filiāles “Ceriņu bibliotēka” vadītāja
  • 2008 Latvijas Universitātē iegūts profesionālais maģistra grāds informācijā un bibliotēkzinībās
  • 2005–2011 LCB filiāles “Jaunbūves bibliotēka” bibliotekāre

Bibliotēku nozarē strādāju 18 gadus. Darba gaitā iegūts plašs priekšstats par bibliotekārā darba procesiem: bibliotēkas darba organizāciju, lietotāju apkalpošanu, krājuma veidošanu, lasīšanas veicināšanas pasākumu organizēšanu, informācijpratības un medijpratības konsultāciju sniegšanu, bibliotēkas publicitātes nodrošināšanu. Saliedēts kolektīvs, izglītoti un motivēti bibliotekāri, plašs sadarbības partneru loks – tie ir bibliotēkas panākumu un produktīva darba stūrakmeņi, tāpēc es vienmēr savā darbā esmu atbalstījusi un atbalstīšu darbiniekus profesionālās kompetences pilnveidošanā, turpināšu veidot bibliotēku kā patīkamu un motivējošu darba vidi, kā arī sekmēšu bibliotēkas interešu aizstāvību un bibliotekāra profesijas prestiža celšanu.
Pieteikšanās dalībai LBB valdes vēlēšanās man nozīmē jaunus izaicinājumus profesionālajā darbā un iespēju pielietot savu bibliotekāro pieredzi biedrības aktivitāšu īstenošanā. Manas ievēlēšanas gadījumā centīšos dot savu ieguldījumu Latvijas Bibliotekāru biedrības darbībā, aktīvi informēšu savus kolēģus Latgales Centrālajā bibliotēkā un Latgales bibliotēkās par profesionāli aktuāliem jautājumiem, atbalstīšu LBB Latgales nodaļas pasākumus un veicināšu sava reģiona nozares speciālistu ciešāku sadarbību.

Valdes vēlēšanām Zemgales reģionā izvirzīti:

Aiva Avota-Zalstere, Edvarta Virzas Iecavas bibliotēkas vadītāja

Augstāko izglītību esmu ieguvusi komunikācijas un sabiedrisko attiecību nozarē. Līdz darba uzsākšanai bibliotēkā vairāk nekā 10 gadus profesionālo pieredzi esmu guvusi sabiedrisko attiecību jomā gan nevalstiskā, gan privātā sektorā un pašvaldībā.
Bibliotēku nozarē strādāju no 2018. gada, kad uzsāku darbu Edvarta Virzas Iecavas bibliotēkā kā vadītāja. Pieņēmu šo profesionālo izaicinājumu uzsākt darbu citā jomā un profesijā. Lai gan izglītību esmu ieguvusi citā specialitātē, bibliotēkas vadītājas darbā man lieti noder gan iegūtās teorētiskās zināšanas, gan profesionālās prasmes no sabiedrisko attiecību jomas – pasākumu un kampaņu plānošana, publicitātes jautājumi, prezentēšanas prasmes u. tml. Jo bibliotēkas vadītājas darbs jau lielā mērā ir organizatora un prasmīga menedžera darbs ar tik dažādiem administratīviem jautājumiem, bet arī ar radošu pieeju pasākumu organizēšanā, vietējās kopienas iesaistē un bibliotēkas darba atspoguļošanā plašākai sabiedrībai.
Vēlos ar savām idejām un aktīvu iesaisti palīdzēt Latvijas Bibliotekāru biedrības darbā. Darbojoties LBB valdē, man ir vēlme pārstāvēt savus kolēģus un ar savu starpniecību paust arī kolēģu viedokli un viņiem aktuālus jautājumus. Vēlos arī skaidrot saviem kolēģiem dažādus neskaidrus jautājumus vai tēmas, vairāk iesaistīties un būt līdzdalīga dažādu ar Latvijas bibliotēku jomu saistītu jautājumu, lēmumu pieņemšanā.

Agnese Zenfa, Valgundes bibliotēkas vadītāja

  • 2004–2005 Pirmsskolas skolotāja PII “Cielaviņa”
  • 2010–2013 Pirmsskolas skolotāja Mārupes pamatskolā
  • 2013–2015 Pirmsskolas skolotāja PII “Ķipari”
  • 2017–2019 Sākumskolas skolotāja Vircavas vidusskolas Platones filiālē
  • 2018–2022 Sākumskolas skolotāja Jelgavas 4. sākumskolā
  • 2020–2022 Metodiskās komisijas vadītāja
  • 16.02.2022 – pašlaik Metodiķis pētnieks Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs
  • 2022–pašlaik Valgundes pagasta Valgundes bibliotēkas vadītāja
  • 2022–pašlaik Jaunatnes lietu koordinatore Valgundes pagastā
  • 2022–pašlaik Skolēnu pašpārvaldes konsultante Kalnciema vidusskolā

Esmu radoša un aktīva personība, sekoju līdzi aktualitātēm digitālajā jomā, kas arvien vairāk ienāk arī bibliotēku vidē. Ar digitālajām ierīcēm mēs varam palīdzēt daudziem lasītājiem ienākt bibliotēkā un atrast sev tuvu lasāmvielu/klausāmvielu.
Vēlos kandidēt uz darbu LBB valdē, jo, kopā sadarbojoties, ir iespēja jauniešiem parādīt, ka bibliotēka var būt tā vieta, kur arī viņi var izklaidēties, mācīties, darboties un izzinoši pavadīt laiku. Kā arī rosināt visus bibliotekārus mācīties, izzināt ko jaunu, tādā veidā ceļot bibliotekāra profesijas prestižu, parādot, ka bibliotēkas ir vieta, kur pulcēties visu vecumu cilvēkiem.

Valdes vēlēšanām Kurzemes reģionā izvirzīti:

Iveta Dārzniece-Tarvida, Ventspils 2. vidusskolas bibliotekāre

Esmu LBB biedre un Ventspils 2. vidusskolas bibliotekāre. Bibliotēku jomā strādāju kopš 2006. gada. Profesionālā pieredze aizsākās Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā, turpinājās skolu bibliotēkās, pēc tam nostiprinājās bibliotēkas vadītājas amatā Ventspils Gāliņciema bibliotēkā un Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Jelgavas filiālbibliotēkā. Vairākus gadus biju  LBB Jauno speciālistu sekcijas biedre, UNESCO LNK bibliotēku tīkla “Stāstu bibliotēkas” dalībniece, pēc tam Latvijas Stāstnieku asociācijas biedre. 2018.–2020. gadā biju VKKF Literatūras nozares eksperte. Vairāku dzejoļu grāmatu bērniem autore. Esmu ieguvusi profesionālo augstāko izglītību kvalifikācijā “Bibliotēku informācijas speciālists” un bakalaura grādu kultūras vadībā. Iegūts sertifikāts ar tiesībām veikt pedagoģisko darbību.

Labprāt iesaistītos LBB valdes darbā, lai dalītos ar savu un smeltos citu pieredzi bibliotēku nozarē.

Gita Švarce, Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas Reģionālā mācību centra vadītāja

Savu bibliotekāro darba pieredzi es raksturotu kā patiešām interesantu, bagātu, daudzveidīgu un uz izaugsmi virzītu. Mana pirmā darba vieta bija Liepājas 1. bērnu bibliotēka (tagad bērnu bibliotēka “Vecliepājas rūķis”), kurā nostrādāju 16 interesantus un jaunas pieredzes piepildītus gadus. Tālāk sekoja darbs Lasītavas vadītājas amatā Liepājas Centrālajā zinātniskajā bibliotēkā(LCZB). Kad Latvijā tika uzsākta Bila & Melindas Geitsu fonda Globālo bibliotēku iniciatīvas programmas publisko bibliotēku attīstības projekta “Trešais tēva dēls” īstenošana, kļuvu par vienu no 10 jaunizveidoto mācību centru vadītājām un vadīju LCZB Reģionālo mācību centru, kuru turpinu vadīt joprojām. Manu pienākumu lokā ir mācību procesa organizācija (plānošana, koordinēšana, īstenošana) ļoti dažādām mērķauditorijām – gan bērniem, gan pieaugušajiem, tajā skaitā bibliotekāriem. Šajā laikā ir izveidota mācību programma pieaugušajiem “Datora lietošanas un interneta izmantošanas pamati senioriem”, kura saņēma Liepājas pašvaldības licenci, arī citas informatīvi izglītojošas nodarbības un mācību stundas skolēniem. Ikgadēji pasākumi, kurus attīstu un nodrošinu, ir Digitālā nedēļa, darbinieku izglītošana digitālās drošības un medijpratības jautājumos. Lai rezultāti būtu pēc iespējas labāki, mācību procesā iesaistu kolēģus un sadarbības partnerus. Kopš Covid-19 laika nodrošinu darbu ar tiešsaistes programmu “Zoom”. Visā manā darba procesā liels palīgs ir manas studiju laikā iegūtās zināšanas bibliotekārajā darbā, biroja vadītājas-referenta prasmes un maģistra studijas “Visaptveroša kvalitātes vadība”. Savas zināšanas regulāri papildinu gan piedaloties dažāda veida apmācībās (šobrīd mācību kurss “Kultūras iestādes un digitālā transformācija”, kuru nodrošina “Cremel Latvia”), gan gūstot pieredzi no kolēģiem Latvijā un ārzemēs. Papildus mācību centra vadītājas darbam nodrošinu LCZB publicitātes procesu, iesaistos bibliotēkas administratīvajā darbā, projektu izstrādē un īstenošanā, piemēram, vadīju Latvijas-Lietuvas pārrobežu projektu “Inovatīvu risinājumu attīstība bibliotēkās dažādu paaudžu apmeklētājiem pierobežas reģionā” (2017–2019), kura galvenie rezultāti bija paaudžu mijiedarbība un sadarbība, jaunu darba formu pielietošana darbā, jauni sadarbības partneri, jaunas tehnoloģijas un milzīga pieredze. Latvijas Bibliotekāru biedrības biedre esmu no 1997. gada. Tomēr vēlos atzīmēt, ka mana pirmā darba pieredze, kura saistīta ar darbu bērnu bibliotēkā, ir izveidojusi manu īpašo attieksmi pret bibliotēku, bibliotekāriem, grāmatu un lasītājiem.

Sirdī un savos darbos esmu BIBLIOTEKĀRS un ļoti mīlu savu darbu, tādēļ šo savu īpašo attieksmi pret savu profesiju vēlos nodot pārējiem.

Solvita Štekerhofa, Ventspils Pārventas bibliotēkas vadītāja

  • 2021–šobrīd Pārventas bibliotēka, vadītāja
  • 2019–šobrīd Latvijas Lietišķās valodniecības asociācijas valdes locekle
  • 2019–šobrīd ārštata korektore SIA “Skrivanek Baltic” un SIA “Linearis Translations Ltd.”
  • 2013–2021 Ventspils Augstskolas bibliotēka, vadītāja
  • 2009–2017 Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultāte, lektore
  • 2010–2012 Ventspils Bērnu bibliotēka, vadītāja
  • 2006–2010 Ventspils Augstskolas bibliotēka, vecākā bibliotekāre

Būt par vidutāju starp Latvijas Bibliotekāru biedrību un reģiona bibliotekāriem. Popularizēt biedrības pasākumus un stiprināt biedru kopības sajūtu, jo es ticu, ka komandā ir spēks.

Revīzijas komisijas vēlēšanām izvirzīti:

Daiga Puķīte,
Madonas novada bibliotēkas metodiķe

Baiba Bierne,
Latvijas Nacionālās bibliotēkas Klientu apkalpošanas centra vecākā speciāliste

Elīna Veļa,
RSU Bibliotēkas Pasaules Veselības Organizācijas depozitārija bibliotēkas Latvijā projektu speciāliste

Inese Germane,
Ludzas novada Pildas pagasta bibliotēkas vadītāja

Ivita Duļbinska,
Rīgas Centrālās bibliotēkas Komplektēšanas un apstrādes nodaļas galvenā bibliotekāre

Vēlēšanas notiks saskaņā ar LBB valdes un revīzijas komisijas vēlēšanu nolikumu. Atbilstoši nolikumam katram LBB individuālajam biedram vēlēšanās ir viena balss, savukārt LBB institucionālajam biedram – vismaz viena balss. Institucionālā biedra kopējais balsu skaits ir proporcionāls tajā strādājošo darbinieku skaitam, izmantojot formulu 10 darbinieki 1 balss (1–10 darbinieki: 1 balss, 11–19 darbinieki: 2 balsis utt.). Kongresā piedalīties aicināti ir visi LBB institucionālo biedru darbinieki, taču balsstiesības, izmantojot iepriekš minēto formulu, tiks piešķirtas vienam bibliotēkas pārstāvim – bibliotēkas vadītājam vai viņa pilnvarotai personai. Balsojumā par jaunajiem LBB goda biedriem katram biedram – kā individuālajam, tā institucionālajam biedram – ir viena balss.

Saskaņā ar Biedrību un nodibinājumu likuma 34. panta otro daļu biedrs var piedalīties biedru sapulcē arī ar pārstāvja starpniecību. Pilnvara piedalīties un balsot biedru sapulcē izdodama rakstveidā un nosūtāma uz e-pastu bibliotekarubiedriba@gmail.com līdz 21. aprīlim.

Juridiskas personas pilnvara (Word)
Fiziskas personas pilnvara (Word)
Juridiskas personas pilnvara elektroniskai parakstīšanai (Word)
Fiziskas personas pilnvara elektroniskai parakstīšanai (Word)

 

Ziņu sagatavoja:
LBB valde

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*