Ukrainas Bibliotekāru biedrības aptauja par ukraiņu grāmatu pieejamību Ukrainas bēgļiem

Portāls “Chytomo” un Ukraiņu literatūras centrs realizē projektu “Ukraiņu grāmatplaukti pasaulē” (Ukrainian Bookshelves Worldwide). Projekta mērķis ir noskaidrot un izcelt iniciatīvas, kuras strādā pie ukraiņu grāmatu izplatīšanas bēgļiem no Ukrainas šobrīd notiekošās vardarbīgās Krievijas agresijas kara apstākļos.

Ukrainas Bibliotekāru biedrība vēlas izcelt šādu iniciatīvu organizatoru pūles, kā arī apkopot pieredzi, lai varētu sniegt padomus tiem, kas vēl tikai grasās izveidot “Ukraiņu grāmatplauktu”* savā pilsētā, organizācijā, iestādē, tādējādi padarot ukraiņu grāmatas pieejamākas tur, kur mīt Ukrainas valstspiederīgie.

Arī Latvijas bibliotēkas tiek aicinātas pastāstīt par veikto darbu un izaicinājumiem, īstenojot savas aktivitātes ukraiņu literatūras pieejamības nodrošināšanā. Tiešsaistes anketas aizpildīšana aizņems aptuveni 20 minūtes. Anketu vēlams pildīt angļu valodā. Atbildes tiks gaidītas līdz 2022. gada 7. decembrim.

Balstoties uz aptaujas rezultātiem, tiks sagatavota publikācija. Daži informācijas sniedzēji tiks aicināti uz plašāku sarunu individuāli, ja tam tiks dota piekrišana.

* Ar “Ukraiņu grāmatplauktu” tiek saprastas mērķtiecīgi ievāktas grāmatas ukraiņu valodā, kas tiek darītas pieejamas publiskai lietošanai.

 

Ziņa sagatavota pēc Ukrainas Bibliotekāru biedrības iesūtītās informācijas

 

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*