Atskats uz Latgales nodaļas konferenci “Pašizglītība personības attīstībai”

2021. gada 14. maijā Ludzā noritēja Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) Latgales nodaļas konference “Pašizglītība personības attīstībai”. Konference notika tiešsaistes platformā “Zoom”, kā arī tika straumēta LBB “Facebook” lapā.

Ievadvārdus konferences dalībniekiem veltīja Ludzas novada pašvaldības izpilddirektors Sergejs Jakovļevs, savā uzrunā akcentējot multikulturālo Ludzas iedzīvotāju sastāvu un mūžizglītības svarīgumu. LBB valdes priekšsēdētāja Māra Jēkabsone iedvesmoja konferences dalībniekus nezaudēt vēlmi mācīties un nemitīgi sevi pilnveidot, kā arī atgādināja par Latvijas bibliotekāru ētikas kodeksu.

Konferences dalībniekus uzrunā LBB valdes priekšsēdētāja Māra Jēkabsone (ekrānšāviņš no konferences norises)

Konferences pirmajā sesijā uzstājās divi lektori. Starptautiska līmeņa koučs Normunds Kravalis savā lekcijā “Kāpēc ir jāmācās” palīdzēja strukturēt mācīšanās procesu, saprast, kā to padarīt efektīvāku, un kā no plašā mūsdienu piedāvājuma izvēlēties labāko un lietderīgāko. Personības izmaiņu iedvesmotāja Anda Arnicāna meistarklase “Jauni ieradumi Tavai pārliecībai” palīdzēja izvērtēt gadiem veidojušos profesionālos ieradumus, atbrīvoties no novecojušiem standartiem, motivēja veidot jaunus ieradumus, lai gudrāk izmantotu kā profesionālos, tā cilvēciskos resursus.

Par to, kā efektīvāk mācīties, stāsta koučs Normunds Kravalis (ekrānšāviņš no konferences norises)

Mainīt ieradumus mudina personības izmaiņu iedvesmotājs Andis Arnicāns (ekrānšāviņš no konferences norises)

Bibliotekāri ir gatavi mainīt ieradumus! (ekrānšāviņš no konferences norises)

Otrajā konferences sesijā tika runāts par LBB sekciju aktivitātēm. Bērnu un skolu bibliotēku sekcijas vadītāja Aija Jankava prezentācijā “Publisko un skolu bibliotēku sadarbības kultūra: dimensijas un variācijas” stāstīja par publisko un skolu bibliotēku sadarbību, kā arī par iespēju bibliotekāriem iesaistīties programmas Skola 2030 aktivitātēs. Jauno speciālistu sekcijas vadītāja Aiga Pīķe prezentācijā “Jauni pieredzē, enerģiski darbībā” izstāstīja par sekcijas aktivitātēm un nākotnes plāniem, piedāvāja aizpildīt anketu ar ieteikumiem par pasākumu organizēšanu. Bibliotēku mārketinga sekcijas vadītāja Viktorija Agafonova prezentācijā “Bibliotēku mārketings. Aptauju veikšanas un atgriezeniskās saites iegūšanas rīks “JotForm”” izskaidroja, kas ir mārketings un bibliotēku mārketings, kā arī iepazīstināja ar sekcijas veidotās aptaujas rezultātiem. Prezentācijas ietvaros Viktorija iepazīstināja ar tiešsaistes aptauju rīka “JotForm” iespējām.

LBB Latgales nodaļas konferencē piedalījās bibliotēku darbinieki ne tikai no Latgales reģiona, bet arī no citiem Latvijas novadiem un pat no Vācijas – pavisam  kopā 185 dalībnieki.

 

Konferenci atbalstīja:

Informāciju sagatavoja:
LBB Latgales nodaļas vadītāja
Inta Kušnere

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*