Informācija par LBB vasaras un rudens pasākumiem

Latvijas Bibliotekāru biedrība (LBB) informē par izmaiņām šī gada vasaras un rudens sezonas pasākumu grafikā. Daļa pasākumu pandēmijas izraisīto apstākļu dēļ tiek pārcelti, dažu pasākumu datumus pagaidām izlemts nemainīt.

Pārceltie pasākumi

Aprīlī Bauskas Centrālajā bibliotēkā plānotais LBB Zemgales reģiona bibliotekāru seminārs pārcelts uz nākamā gada janvāri. Datumi pagaidām nav zināmi, sekojiet līdzi informācijai.

Maijā plānotā Starptautiskā Baltijas jauno bibliotēku un informācijas speciālistu konference “4CanGurus 2020”, kas reizē ir arī ikgadējā Baltijas jauno speciālistu tikšanās, norisināsies 28.–29. augustā Madonas novada bibliotēkā. Tajā piedalīsies ne tikai Latvijas, bet arī kaimiņvalstu – Igaunijas un Lietuvas – lektori.

Šī gada jūlijā Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā plānotais LBB Kurzemes bibliotekāru vasaras saiets tiek pārcelts uz 2021. gada 28.–29. jūliju. Arī Valmierā plānotais LBB Vidzemes nodaļas 23. vasaras saiets-konference tiek pārcelta uz nākamo gadu. Datumi, uz kuriem saiets tiks pārcelts, šobrīd vēl nav zināmi; saiets notiks Valmierā nākamā gada jūlijā.

Uz nākamo gadu pārcelts arī LBB pieredzes apmaiņas brauciens uz Somijas bibliotēkām, tas notiks 2021. gada 2.–8. augustā. Brauciena programma netiek mainīta, un uz to vēl aizvien var pieteikties.

Citi vasaras un rudens pasākumi

Tradicionālā tiešsaistes akcija “Viena diena bibliotēkas dzīvē” jeb “LibdayLV”, kuras laikā bibliotekāri tiek aicināti publicēt ziņas par ikdienas darbiem un aktivitātēm, tādējādi popularizējot savu bibliotēku un iedvesmojot kolēģus, šogad norisināsies divas nedēļas – no 17. līdz 30. augustam. Akcijas laikā dalībniekiem būs jāveic arī neliels papildu uzdevums, par kuru detalizētāk tiks ziņots tuvojoties akcijas norises laikam.

Notiek pārrunas par septembrī Daugavpilī plānoto LBB Latgales reģiona bibliotēku darbinieku konferenci. Ļoti ceram, ka konference notiks, taču pagaidām lēmums vēl nav pieņemts, aicinām sekot līdzi informācijai.

Pagaidām ir nolemts nepārcelt LBB Zemgales reģiona bibliotekāru vasaras un rudens seminārus 19. augustā Jelgavā un 4. novembrī Dobelē. Turam īkšķus, lai viss izdotos!

Aktuālo LBB pasākumu kalendāru meklējiet vietnes www.bibliotekari.lv sadaļā “Aktivitātes”, kā arī sekojiet informācijai LBB “Facebook” lapā.

 

Informāciju sagatavoja:
LBB valde un reģionālo nodaļu un sekciju vadītāji

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*