Tiek izziņots LBB kongress

Ceturtdien, 2020. gada 23. aprīlī, plkst.­ 10.00–12.00 tiešsaistes platformā “Zoom” notiks Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) kongress. Drošības apsvērumu dēļ, kas saistīti ar Latvijas Republikas Ministru kabineta izsludināto ārkārtas stāvokli valstī, 2020. gada 15. un 16. aprīlī plānotais Latvijas Bibliotēku festivāls ir atcelts, savukārt LBB kongresa norise notiks attālināti, izmantojot moderno tehnoloģiju iespējas.

Darba kārtībā:

  1. Kongresa atklāšana.
  2. IFLA prezidentes videouzruna.
  3. Informācija par balsošanu.
  4. Valdes priekšsēdētājas ziņojums.
  5. Biedrības 2019. gada pārskata apstiprināšana.
  6. Balsojums par Latvijas Bibliotekāru biedrības statūtu izmaiņām.
  7. Balsojums par Latvijas Bibliotekāru biedrības reģionālo nodaļu un sekciju logo.
  8. Balsojums par atjaunināto Latvijas bibliotekāru ētikas kodeksu.
  9. Jaunās valdes un revīzijas komisijas vēlēšanas.
  10. Priekšlasījums “Latvijas Bibliotekāru biedrības darbības atjaunošanas trīsdesmitgade”.
  11. Vēlēšanu rezultātu paziņošana un apstiprināšana.

Ja nevarat piedalīties Latvijas Bibliotekāru biedrības kongresā, lūdzam par to iepriekš paziņot pa tālr. 26115747, 26675366 vai e-pastu bibliotekarubiedriba@gmail.com.

Saskaņā ar Biedrību un nodibinājumu likuma 34. panta otro daļu biedrs var piedalīties biedru sapulcē arī ar pārstāvja starpniecību. Pilnvara piedalīties un balsot biedru sapulcē izdodama rakstveidā.

Ikviens biedrs ir aicināts iesniegt arī citus jautājumus kongresa darba kārtībai. Pieteikumi iesniedzami līdz 9. aprīlim uz e-pastu bibliotekarubiedriba@gmail.com.

Tiešsaistes kongress LBB vēsturē ir pirmreizēja iniciatīva, kas sniegs mums visiem unikālu, līdz šim nepiedzīvotu pieredzi un stiprinās gan LBB spēju iet līdzi laikam un izmantot moderno tehnoloģiju iespējas, gan dos iespēju LBB biedriem izmēģināt iemaņas tiešsaistes platformas izmantošanā.

Pirmo reizi, lai piedalītos LBB kongresā, nav jādodas uz Rīgu! Kongresam ikviens varēs pieslēgties no sava datora vai viedierīces – planšetes vai viedtālruņa – sev tīkamā vietā.

Jūsu ērtībai ir izveidota tiešsaistes platformas “Zoom” lietošanas instrukcija (PDF), kuru varēsiet izmantot lai pieslēgtos kongresam, kā arī Latvijas bibliotekāru 13. kongresa tiešsaistes vēlēšanu un balsošanas instrukcija (PDF). Tiešsaistes kongresa laikā tiks nodrošināta arī moderatoru pieejamība, kuriem Jūs varēsiet piezvanīt, ja radīsies neskaidrības vai problēmas ar pieslēgšanos un darbu tiešsaistes platformā:

  • Dace Ūdre, dace.udre@lnb.lv, 26675366;
  • Elīna Veļa, vela.elina@gmail.com, 25436687.

Pieslēgšanās kongresam notiks no konkrētas internetsaites, kuru saņemsiet uz tiešsaistes reģistrācijas formā norādīto e-pasta adresi. Lai saņemtu kongresa norises saiti un balsošanas kodu, obligāti jāreģistrējas dalībai kongresā. Tiešsaistes reģistrācijas formu lūdzam aizpildīt līdz 17. aprīlim.

Dalība kongresā – bez maksas.

Ikviena biedra dalība kongresā ir svarīga! LBB veidojam mēs visi kopā!

 

Kongresa norisi atbalsta:

 

Ziņu sagatavoja:
LBB valde

 

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*