LBB Zemgales reģionālais bibliotekāru seminārs Bauskā

(PĀRCELTS UZ 04.11.2020.)

2020. gada 1. aprīlī Bauskas Centrālā bibliotēka un Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) Zemgales nodaļa ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Bauskas novada pašvaldības atbalstu organizē Zemgales reģiona bibliotekāru semināru «Ceļā uz Latvijas bibliotekāru 13. kongresu: Sadarbība, kas iedvesmo, iesaista, iespējo un vieno», kas norisināsies Bauskas Mūzikas un mākslas skolā, Dārza ielā 9, Bauskā.

Semināra mērķis ir informēt bibliotekārus par jaunākajām tendencēm nozares attīstībā, kā arī  veicināt profesionālo izaugsmi. Tā ir iespēja dalībniekiem dalīties savos izaicinājumos, pieredzē un idejās.

Semināra programma:

09.40–10.00 Reģistrācija
10.00–10.10 Semināra atklāšana

Māra Kuļikauska – Bauskas Centrālās bibliotēkas direktore

Māra Jēkabsone – LNB Bibliotēku attīstības centra galvenā speciāliste, LBB valdes priekšsēdētāja

10.10–11.10 Ziedot – gods vai pienākums?

Rūta Dimanta, labdarības organizācijas «Ziedot.lv» vadītāja

11.10–12.10 Mēs un internets – 2020

Egils Stūrmanis, CERT.LV Attīstības projektu vadītājs

12.10–12.30 Pārtraukums
12.30–13.30 Meijmār on teizi emsord

Ināraj Inēlārb

13.45 Semināra noslēgums

Semināra apraksts:

«Ziedot – gods vai pienākums?» – prasme rūpēties vienam par otru ir attīstītas nācijas pazīme, ziedošana labdarībai ir veids, kā palīdzēt situācijās, kad valsts palīdzība nav sasniedzama. Labdarība ir nepieciešama sabiedrībai, tā ir viens no pilsoniskās sabiedrības mērinstrumentiem un veicina pozitīvas sociālās pārmaiņas cilvēku dzīvēs.

Ikviens tiks aicināts ziedot bērnu rehabilitācijai centra POGA programmai «Piepildi bērniņa sapni»: Mums, veselajiem, liekas pašsaprotami no rīta piecelties, apģērbties, pašiem pabrokastot un doties savās gaitās. Bez citu palīdzības, bez palīglīdzekļiem. Bet, ja kaut vai uz dienu mums atņemtu spēju staigāt, tad skaidri spētu iejusties to bērnu un pusaudžu izjūtās, kuriem kustību spēja liegta iedzimtu slimību vai iegūtu traumu dēļ. Bērni un pusaudži ar kustību traucējumiem grib būt vieni no mums, izbaudīt bērnības priekus, pirmās iemīlēšanās un sajusties neatkarīgiem. Tas viņiem diemžēl ir liegts. Tā vietā ir sāpošas sirsniņas un vientulība. Visbiežāk viņi savas dienas vada mājās kopā ar tuviniekiem. Dzīve notiek aiz loga, bet ne viņu dzīvēs. Ar regulāru un inovatīvu rehabilitāciju mēs varam palīdzēt šiem bērniem un jauniešiem kļūt patstāvīgākiem un iekļauties vienaudžu sabiedrībā.

«Mēs un internets – 2020» – lekcijas moto «Netici visam ko redzi!». Tās mērķis ir iepazīstināt semināra dalībniekus ar pamata riskiem un apdraudējumiem interneta vidē, kā arī būs iespēja uzzināt kā pasargāt sevi no šiem riskiem. Dalībnieki tiks informēti par privātuma aizsardzību un mediju ietekmi uz informāciju internetā. Norisināsies diskusija ar auditoriju par drošāku interneta lietošanu.

Afiša (PDF)

 

Informāciju sagatavoja:
Bauskas Centrālās bibliotēkas direktores vietniece
Santa Gudža

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*