Aicinājums Latvijas velobibliotekāriem pievienoties Horvātijas un Francijas bibliotekāru velobraucieniem!

Horvātijas kolēģi šī gada vasarā organizē reģionālo velotūri “Cycling for Libraries 2020 Horvātija”.

“Cycling for Libraries” ir politiski un ekonomiski neatkarīga starptautiska ne-konference bibliotekāriem un bibliotēku atbalstītājiem, ar mērķi piesaistīt sabiedrības uzmanību bibliotekārās pasaules aktualitātēm.

Šogad 200 kilometru maršruts vedīs no Zagrebas līdz Rijekai – Eiropas kultūras galvaspilsētai. Piecu dienu velopiedzīvojums Horvātijā solās būt dinamisks, kalnains, ar iespēju iepazīt vietējās bibliotēkas un bibliotekārus. Viens no lielākajiem ieguvumiem, piedaloties bibliotēku velobraucienos, ir iespēja veidot profesionālas saiknes ar bibliotekāriem visā pasaulē.

Pasākumu organizē Zagrebas Bibliotēku asociācija. Sagatavojot brauciena atbalsta vēstuli, morālu atbalstu brauciena organizēšanā ir sniegusi arī Latvijas Bibliotekāru biedrība.

Pieteikšanās – brauciena vietnē https://zkd.hr/c4lcro2020.

Papildus informējam, ka 10. martā sāksies pieteikšanās ikgadējam Francijas velomīļu braucienam no Lilles līdz Dunkerkai 6.–11. jūnijā. Brauciens finišēs ar Francijas Bibliotekāru biedrības kongresu. Sekojiet informācijai vietnēs: https://www.facebook.com/cyclobib un http://www.cyclingforlibraries.org/cyclobiblio/.

Plašāka informācija par “Cycling for Libraries”: http://www.cyclingforlibraries.org.

 

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Bibliotekāru biedrības
Bērnu un skolu bibliotēku sekcijas
vadītāja Aija Jankava

 

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*