Tapis Rēzeknes Centrālās bibliotēkas kalendārs “Bibliotekāru mode”

Rēzeknes Centrālā bibliotēka, izmantojot akcijas “Bibliotekāru mode” laikā tapušās fotogrāfijas, ir izveidojusi 2020. gada kalendāru ar bibliotekāru portretiem. Katra mēneša atvērumā redzami bibliotekāri, kas pagājušā gada pirmajā pusē piedalījās fotosesijā ar mērķi sagatavot materiālus dalībai akcijā. Doma par šāda kalendāra izveidi Rēzeknes Centrālās bibliotēkas Informācijas tehnoloģiju nodaļā bija jau vairākus gadus, līdz veiksmīgi tika realizēta un materializēta 2019. gada nogalē.

Akciju “Bibliotekāru mode” 2018. gadā izsludināja Latvijas Bibliotekāru biedrība (LBB), tās mērķis bija parādīt bibliotekārus kā spilgtas, atraktīvas un modernas personības un lauzt sabiedrībā valdošos stereotipus par bibliotekāra profesijas vizuālo veidolu. Akcija turpinājās līdz 2019. gada 17. aprīlim, kad Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) notika Bibliotekāru modes un stila diena. Akcijas laikā daudzas bibliotēkas izmantoja iespēju sociālajos medijos ievietot bibliotekāru fotogrāfijas ar tēmturi #bibliotekārumode. Rēzeknieši ar savām fotogrāfijām iesaistījās arī Bibliotekāru modes sienas veidošanā, kas notika akcijas noslēguma dienā.

Akcijas “Bibliotekāru mode” vēstnese, LBB valdes priekšsēdētāja Māra Jēkabsone, mudināja bibliotekārus, noslēdzoties akcijai, neaizmirst par tās pamatideju arī ikdienā. Akcijas laikā tika radīts daudz kolorīta un arī kvalitatīva vizuālā materiāla, ko var apkopot atsevišķā izdevumā. Un tā Rēzeknes Centrālā bibliotēka, tuvojoties 2020. gadam, realizēja sen loloto ideju par sienas kalendāru ar augstas kvalitātes fotogrāfijām, kurās redzami bibliotēkas darbinieki. Kalendārs šajā gadā iepriecinās ar 12 portretiem, kā arī uzturēs dzīvā atmiņā akciju un tās pamatdomu, savukārt pēc gadiem tas būs kā spilgta un vērtīga pagātnes un bibliotēkas vēstures liecība.

Pateicamies par darbu fotogrāfam Aleksandram Lebedam un LBB par akciju “Bibliotekāru mode”, kas nesa izaicinājumus, atsvaidzināja ikdienu un palīdzēja arī pašiem uz sevi paskatīties no malas!

 

Informāciju sagatavoja:
Rēzeknes Centrālās bibliotēkas Informācijas tehnoloģiju nodaļas vadītāja
Anna Romanovska

 

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*