LBB Jauno speciālistu sekcijas akcija “Viena diena bibliotēkas dzīvē” ir klāt!

Laikā no 2019. gada 9. līdz 15. decembrim norisināsies akcija “Viena diena bibliotēkas dzīvē” jeb LibdayLV. Tā ir Latvijas Bibliotekāru biedrības Jauno speciālistu sekcijas (LBB JSS) organizēta akcija, kas Latvijas bibliotēkās norisinās kopš 2012. gada. Sākotnējā ideja tikai aizgūta no amerikāņu bibliotekāres Bobijas Ņūmenas (Bobbi Newman) aizsāktā projekta “Library Day in the Life”, kura pēdējā kārta noslēdzās 2012. gada februārī – laikā, kad Latvijas bibliotēkās tas notika pirmo reizi. Taču Latvijas bibliotekāri ir iemīļojuši šo nu jau ikgadējo Vislatvijas virtuālo akciju – šī būs jau devītā reize.

Straujiem soļiem pienācis gada noslēguma mēnesis – decembris. LBB JSS aicina bibliotēkas vienlaikus gan mierpilnajā, gan satraukuma pilnajā svētku gaidīšanas laikā palūkoties uz savu darba ikdienu ar citām acīm. Gada noslēguma steigā, kad pienākusi kārta atskatīties uz bibliotēku aizvadītā gada veikumu un plānot norises nākamajam gadam, noteikti atrodas daudzi iepriecinoši brīži, un jebkurš pat vismazākais darbiņš ir nozīmīgs.

Akcijas norises laikā jāpublicē ziņas, izmantojot bibliotēkas brīvi izvēlētu komunikācijas kanālu – lapu sociālajos tīklos (FacebookInstagramTwitterYoutube u.c.) vai bibliotēkas vietni –, kā arī jāpievieno tēmturi #LibdayLV_2019, lai publicētās ziņas, ieraksti un attēli būtu atrodami un ērti apskatāmi arī citiem.

Dalībnieki tiek aicināti būt radoši – nav striktu nosacījumu ierakstu veidošanā. Publicētās ziņas var būt kā dienasgrāmatas, dokumentējot katru vai vienu no nedēļas dienām, tie var būt fotoattēli, kuri vizuāli stāsta par notikumiem vai arī īsi ieraksti par interesanto bibliotekāru profesijā, kā arī spilgti izteicieni, kuri spēj ieinteresēt citus – gan kolēģus, gan lietotājus. Iespējams piedalīties gan visu nedēļu vai tikai kādā atsevišķā izvēlētā dienā. Noderīgus padomus akcijas norises gaitai var iegūt arī iepriekšējā gadā sagatavotajā pamācību, ierosinājumu un piemēru prezentācijā “Soli pa solim”.

Taču pirms tam vēl jāpaveic viens darbiņš – jāpiesaka savas bibliotēkas dalība akcijā (reģistrācijas anketa), norādot saiti(-es) uz izvēlēto(-ajiem) komunikācijas rīku(-iem), kurā(-os) tiks publicētas ziņas.

Iesaisties un aicini piedalīties arī citus!

Vairāk par akciju LibdayLV lasiet arī LBB JSS blogā.

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*