Aizvadīts LBB Zemgales reģiona bibliotekāru seminārs “Vasaras iedvesmas un radošuma skola”

2019. gada 28. augustā Dobeles novada atpūtas kompleksā “Niedras” norisinājās gadskārtējais LBB Zemgales reģiona bibliotekāru seminārs “Vasaras iedvesmas un radošuma skola”, kuru ar Dobeles novada pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu organizēja Dobeles novada Centrālā bibliotēka. Seminārā pulcējās teju simts Dobeles, Jelgavas, Bauskas, Auces novadu bibliotekāri, un tā mērķis bija iedvesmoties un radoši sagatavoties jaunajai darba sezonai, aicināt dalīties pieredzē, sniegt jaunas zināšanas un stiprināt koleģiālo garu.

Semināra dalībnieki. Foto no Dobeles novada Centrālās bibliotēkas arhīva

Semināra atklāšanā iedvesmojošus vārdus bibliotekāriem teica Dobeles novada pašvaldības vadītājs Andrejs Spridzāns un Dobeles novada Kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Māra Krūmiņa. LBB valdes priekšsēdētājas Māras Jēkabsones iesūtīto apsveikuma uzrunu nolasīja LBB Zemgales nodaļas valdes priekšsēdētāja Aiga Volkova. Uzrunā LBB valdes priekšsēdētāja akcentēja modernā laikmeta iezīmes bibliotekārajā darbā, kā arī radošuma nozīmi, strādājot ikdienas darbu. Jautru muzikālu sveicienu bija sagatavojis Dobeles Valsts ģimnāzijas mūzikas skolotājs Raimonds Bulmers ar komandu. Skaisti muzicēja jaunās, talantīgās čellistes Anna un Elizabete Sāra Bulmeres. Aizrautīgi un atraktīvi, sajūsminot klausītājus, dziedāja puišu vokālais ansamblis “KPTT”. Lustīgā priekšnesuma laikā bibliotekāriem bija iespēja arī aktīvi izkustēties. Semināra turpinājumā bija skatāma Penkules amatierteātra “Dailes” izrādi “Spļāviens pret vēju” – jautru un nopietnu skeču izlasi par aktuālām mūsdienu dzīves norisēm.

Semināra programma deva iespēju bibliotekāriem iepazīties ar “Niedrām” – jaunu, modernu atpūtas kompleksu Zebrus ezera krastā, kas radīts skaistiem un elegantiem dzīves mirkļiem, kā arī praktiski iesaistīties ziepju un dabīgās kosmētikas darbnīcā “Ezervanna”. Anna Jurgaite – kosmētikas darbnīcas vadītāja – bibliotekāru pulkam izrādīja savu produkciju un aicināja semināra dalībniekus pašus radīt savu unikālo kosmētikas produktu, kas vienlaikus baudāms arī kā mākslas darbs.

Ar nepacietību bibliotekāri gaidīja Haraldu Burkovski – lekcijas “Laimes dimensijas” pasniedzēju. Lektors akcentēja būtiskus mūsdienu dzīves jautājumus – kas ir laime un kā to izmērīt? Kāda ir laimes bioķīmija? Ko laimīgie cilvēki dara vairāk un citādāk? Kā katrs no mums var kļūt laimīgāks? Kādi ir ieteikumi harmoniskai dzīvei un labākai emocionālajai labsajūtai?

Semināra otrajā daļā dalībniekiem tika dota iespēja smelties iedvesmu un zināšanas dažādās radošajās meistarklasēs un darbnīcās. Noslēgumā bibliotekāri saņēma pārsteiguma dāvanas no semināra atbalstītājiem: “Dobeles dzirnavnieks”, “Baltic Candles”, “Latvijas valsts meži”. Liels paldies Daigai Kutovojai par rīta kafiju bibliotekāriem!

Semināra foto galerija (Flickr).

 

Semināru norisi atbalstīja:

 

         

 

Informāciju sagatavoja:
Dobeles novada Centrālās bibliotēkas direktore
Lana Augule

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*