LBB veic pētījumu par publisko bibliotēku lomu neformālajā izglītībā

Latvijas Bibliotekāru biedrība (LBB) sadarbībā ar Eiropas bibliotēku, informācijas un dokumentācijas asociāciju biroju (European Bureau of Library, Information and Documentation Associations, EBLIDA) pašlaik īsteno projektu “Bibliotēku interešu pārstāvniecība Eiropas Savienībai” (Library Advocacy 4 EU), kuru atbalsta programma “Publiskās bibliotēkas 2020” (Public Libraries 2020).

Logo_LibAdv4EU
Šī projekta ietvaros mēs kopīgi:

  • stiprināsim Eiropas bibliotēku un bibliotekāru asociāciju kapacitāti veikt bibliotēku interešu pārstāvniecību Eiropas Savienības un dalībvalstu līmenī;
  • pārstāvēsim publisko bibliotēku intereses Eiropas Savienībā, stiprinot publisko bibliotēku lomu neformālās izglītības jomā, tādējādi ilgtermiņā nodrošinot bibliotēkām lielākas iespējas pieteikties projektu finansējumam, kas saistīts ar neformālās un informālās mācīšanās aktivitāšu nodrošināšanu.

Lai pastiprinātu bibliotēku interešu pārstāvniecībā izmantotos argumentus, ka publiskās bibliotēkas jau tagad sniedz būtisku ieguldījumu neformālajā izglītībā, veicot ārpus formālās izglītības organizētu iedzīvotāju interesēm un pieprasījumam atbilstošu izglītojošu darbību, ir nepieciešami papildus dati par neformālās un informālās mācīšanās aktivitāšu apjomu un to ietekmi uz iedzīvotājiem un kopienām.

Tāpēc projekta “Bibliotēku interešu pārstāvniecība Eiropas Savienībai” ietvaros LBB pašlaik veic publisko bibliotēku aptauju Latvijā, kas pēc rezultātu apkopošanas un analīzes EBLIDA vadībā tiks turpināta citu Eiropas Savienības valstu vidū un rezultēsies Eiropas līmeņa pētījumā par publisko bibliotēku lomu neformālajā izglītībā.

Pētījuma rezultāti tiks izmantoti programmas “Publiskās bibliotēkas 2020” plānoto Eiropas līmeņa bibliotēku interešu pārstāvniecības aktivitāšu laikā, lai pievērstu uzmanību bibliotēku ieguldījumam Eiropas Savienības Izglītības un apmācību stratēģijas 2020 mērķu sasniegšanā. Latvijā pētījuma rezultāti apkopotā veidā tiks prezentēti Bibliotēku nedēļas laikā.

 

Aicinām ikvienu publisko bibliotēku piedalīties šajā aptaujā, aizpildot elektronisko anketu līdz š.g. 18. martam!

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*