Bibliotēku nedēļas 2016 vadmotīvs – ATTIECĪBAS. SADARBĪBA. KOPIENA.

Sadarbības prasmes ir vienas no būtiskākajām dzīvesprasmēm arī mums – bibliotekāriem, jo ne velti evolūcijas pētnieki norādījuši, ka tieši sadarbība ir attīstības pamatā. Sadarbības priekšnoteikumi ir griba un spēja komunicēt; mēs varam nodzīvot dzīvi bez konkurences un cīņas, bet nevienu dienu bez sadarbības! Attiecības ir pastāvēšanas būtība!

Bibliotēku nedēļa šogad tiek veltīta SADARBĪBAI, ATTIECĪBĀM sadarbībā, sadarbībai KOPIENĀ un kopienas attīstības labā.

Bibliotēku nedēļas laikā skatīsimies uz BIBLIOTĒKU ne tikai kā uz vietu, kas partnerību rezultātā nodrošina pieeju informācijai un zināšanām, mākslinieciskās jaunrades attīstībai, kultūrai, izklaidei un mūžizglītībai, bet arī kā uz vietu, kurā nepārtrauktā kustībā tiek savienoti un apvienoti kopienās cilvēki un to intereses. Runāsim par bibliotēku, sadarbības partneru un kopienu mijiedarbību dažādās bibliotēku darba jomās.

RCB-draudzesimies
Nedarbosimies vieni! Sadarbosimies! Dosim iespēju līdzdarboties un mijiedarboties!

Bibliotēku nedēļas laikā domāsim par to, kādas ir mūsu attiecības pašiem ar sevi, ar citiem bibliotekāriem, citām bibliotēkām, citām organizācijām un kādās attiecībās esam ar saviem lietotājiem, kopienu un sabiedrību kopumā. Atskatīsimies uz esošajām partnerībām, pateiksimies sadarbības partneriem un lūkosimies nākotnē!

Mēs – Latvijas Bibliotekāru biedrība – aicinām ikvienu bibliotēku laikā no 18.-24. aprīlim plašāk informēt sabiedrību par līdzšinējām sadarbībām un partnerībām, kas balstījušās kopējās interesēs mūsu kopienu iedzīvotāju labā!

Bibliotēku nedēļas laikā – 23. aprīlī – atzīmēsim arī Pasaules grāmatu un autortiesību aizsardzības dienu. Šīs svētku dienas moto – Lasām pa vecam, lasām pa jaunam! Rekomendējam aktivitātes un diskusijas par to, vai lasīšanas videi un veidam ir nozīme, akcentējot grāmatas un lasīšanas kā pamatprasmes nozīmi indivīdu un kopienu attīstībā.

Pēc Latvijas Bibliotekāru biedrības ierosinājuma bibliotēku nedēļa Latvijā notiek kopš 1997. gada.

Latvijas Bibliotekāru biedrības valde novēl sadarbībām bagātu Bibliotēku nedēļu!

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*