LNB pasākumu ciklā “Tiekamies bibliotekāru stāvā” dalīsies iespaidos par IFLA ģenerālkonferenci

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) aicina uz kārtējo pasākumu cikla “Tiekamies bibliotekāru stāvā” sarunu LNB Bibliotēku un informācijas zinātņu lasītavā (Rīgā, Mūkusalas ielā 3, 8.stāvā).

Trešdien, 2015. gada 30. septembrī plkst. 11.00, diskusijas tēma būs veltīta vienam no nozīmīgākajiem pasaules bibliotekāru starptautiskajiem forumiem – gadskārtējai Starptautiskās bibliotēku asociāciju un institūciju federācijas (International Federation of Library associations and Institutions – IFLA) ģenerālkonferencei.

IFLA 81. ģenerālkonference “Dynamic Libraries: Access, Development and Transformation” (“Dinamiskas bibliotēkas: piekļuve, attīstība un transformācija”) notika no 2015. gada 15. augusta līdz 21. augustam Keiptaunā (Dienvidāfrikā). Latviju šajā prestižajā starptautiskajā forumā pārstāvēja trīs dalībnieki – LNB direktors Andris Vilks, LNB Bibliogrāfijas institūta direktore Anita Goldberga un Rīgas Centrālās bibliotēkas direktora vietniece Doloresa Veilande.

Pasākumu ievadīs teorētisks ieskats IFLA publikāciju sērijās u.c. ar IFLA saistītos nozares izdevumos, būs aplūkojama arī neliela lasītavā pieejamo IFLA izdevumu izstāde.

Pasākuma otrajā daļā IFLA konferences apmeklētāji dalīsies informācijā par apmeklētajām vietām un pasākumiem, nozares aktualitātēm un profesionālajiem atzinumiem, kā arī rosinās diskusiju. Īpaši saistoši būs uzklausīt ar vizuālo informāciju papildinātus stāstījumus par Dienvidāfrikā redzēto un piedzīvoto, piemēram, apmeklējot vietējās publiskās bibliotēkas. Dienvidāfrikas bibliotēkas ir nenovērtējamas, jo sniedz atbalstu, kā atzīst paši valsts iedzīvotāji, visnevienlīdzīgākajai sabiedrībai pasaulē.

Latvijas Nacionālā bibliotēka aicina visus interesentus – gan publisko, gan akadēmisko bibliotēku darbiniekus, kā arī LNB kolēģus – uz profesionāli bagātinošu tikšanos Bibliotēku un informācijas zinātņu lasītavā!

Informāciju sagatavoja:
Anda Saldovere
Bibliotēku konsultatīvā centra galvenā bibliotekāre
Latvijas Nacionālā bibliotēka
E-pasts: anda.saldovere@lnb.lv

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*