Bijušajai Latvijas Bibliotekāru biedrības priekšsēdētājai Annai Mauliņai piešķirta Valsts kultūrkapitāla fonda mūža stipendija

2017. gada 21. decembra sēdē Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) padome nolēma piešķirt mūža stipendiju ilggadējai Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) darbiniecei, nozares pētniecības veicinātājai, Latvijas Bibliotekāru biedrības priekšsēdētājai (2002–2007) Annai Mauliņai. Kopumā šajā VKKF sēdē tika piešķirta 21 mūža stipendija par izcilu ieguldījumu kultūras un mākslas attīstībā.

Foto: Ligita Ieviņa, LNB

A. Mauliņa darbam LNB veltījusi 42 mūža un radošā darba gadus. Vairāk nekā desmit gadus vadījusi Pētniecības nodaļu (1989–2001), pēc tam Bibliotēku attīstības institūtu (2002–2011). Savas profesionālās darbības laikā A. Mauliņa ir sniegusi atzīstamu un augstu vērtējamu ieguldījumu ne vien LNB, bet arī visas Latvijas bibliotēku nozares darbā un latviešu kultūrā kopumā.

A. Mauliņa ir pazīstama kā nozares terminoloģe, pētniecības projektu un konferenču iniciatore un organizatore, lektore, bibliotēkzinātnes un grāmatniecības diskusiju kluba “Gūtenberga galaktika” ierosinātāja, Latvijā vienīgā nozares profesionālā žurnāla “Bibliotēku Pasaule” galvenā redaktore un rakstu autore. Viens no A. Mauliņas darbības rādītājiem – aptuveni 100 publikāciju Latvijas un ārzemju izdevumos.

2008. gadā A. Mauliņas devums Latvijas bibliotekārajai sabiedrībai un bibliotēku lietotājiem tika novērtēts ar Valsts apbalvojumu – Atzinības krusta V šķiru.

Apsveicam un lepojamies!

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*