Latvijas bibliotekāru 16. konference “Bibliotēkas tagad! – iedvesmojošas, pārsteidzošas, iedrošinošas”

Atzīmējot Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) 90 gadu jubileju, 2013. gada 18. aprīlī Latvijas Universitātes Lielajā aulā notika konference “Bibliotēkas tagad! – iedvesmojošas, pārsteidzošas, iedrošinošas”. Konferenci LBB rīkoja sadarbībā ar Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu un Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB).

Konferenci atklāja LR Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, LU rektors Mārcis Auziņš, LBB priekšsēdētāja Silvija Tretjakova, LNB izpilddirektore Dzintra Mukāne un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis.

lbb_16-konf-21_0
Izcilais kultūras darbinieks, tulkotājs un literatūrzinātnieks Rūdolfs Egle (1889–1947) jau izsenis bijis pārliecināts: “Divas lietas ir nepieciešamas sabiedriskai bibliotēkai, lai viņas iekārta un apgrozība turētos pienācīgā augstumā: labi apstākļi un rosīgs bibliotekārs.”

Konferences dalībnieki diskutēja par skatupunkta maiņu mūsdienīgas bibliotēkas izpratnē. Informācijas vākšanas, glabāšanas un piekļuves nodrošināšanai nācis klāt informācijas komunicēšanas aspekts, kas ietver sevī aktīvu darbību un līdzdalības veicināšanu satura radīšanā, jauno tehnoloģiju izmantošanu lasīšanas un radošu izaicinājumu atbalstam.

Vēstures paraugs un inovāciju nepieciešamība, bibliotēku attīstības un sadarbības iespējas apvienoja vairākus simtus bibliotēku darbinieku kopējā sanāksmē, kas noslēdzās ar LU bibliotēkas rekonstruētās ēkas apskati Kalpaka bulvārī 4 un košu balli.

Konferences programma

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*