Aptaujas rezultāti par bibliotekāru motivāciju

Laikā no 22. līdz 31. martam Latvijas Bibliotekāru biedrības Jauno speciālistu sekcija (LBB JSS) veica aptauju, lai noskaidrotu, kāda ir visbiežākā bibliotekāru motivācija izvēlēties šo profesiju.

Paldies par atsaucību visiem respondentiem. Tika saņemtas vairāk nekā 30 atbildes, bet viennozīmīgu topu izveidot nebija iespējams, jo atbildes bija tik dažādas un individuālas! “Grāmatu smarža” norādīta 4 atbildēs, “vēlme palīdzēt” un “patīk lasīt grāmatas” norādītas 2 atbildēs, bet pārējās atbildes tika nosauktas vienu reizi. Līdz ar to atbildes tika apkopotas vārdu mākonī (skat. infografiku). Līdz ar to LBB JSS vēlas uzsvērt, ka šīs dažādās atbildes pierāda, ka bibliotekāra profesija ļauj saglabāt individualitāti un piepildīt sevi, augt un sasniegt arvien jaunas virsotnes.

Motivaciju_tops

Aicinām izmantot šo motivāciju apkopojumu, lai motivētu skolēnus studēt bibliotēku un informācijas zinātni, kā arī lai aicinātu strādāt studentus un jaunos profesionāļus laikmetīgā profesijā ar izaugsmes iespējām. Piedāvājam arī šo infografiku ar apkopojumu lejupielādēt PDF formātā.

Liels paldies par atsaucību visiem aptaujas dalībniekiem! 


Informāciju sagatavoja:
Elīna Sniedze (LBB JSS vadītāja) un Agra Blūma (LBB JSS biedrs)
@: lbb.jss@gmail.com
W: https://lbbjss.wordpress.com/

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*