LBB Bibliotēku mārketinga sekcijai jauna vadītāja

LBB valde izsaka lielu pateicību Viktorijai Agafonovai, kas piecus gadus ir vadījusi LBB Bibliotēku mārketinga sekciju (no 2019. gada 17. aprīļa līdz 2024. gada septembrim). Šo gadu laikā bibliotēku nozare saskārusies ar vairākiem būtiskiem šķēršļiem un izaicinājumiem – administratīvā reforma, bibliotēku skaita samazināšana, inflācija. Viktorija ar savu sniegumu un viņas kolēģes Annas Siliņas veidotajiem TikTok video Jelgavas Pilsētas bibliotēkā iedvesmo mūs iziet no ierastās komforta zonas un paskatīties uz bibliotēku no cita skatu punkta, mēs varam sekot līdzi jaunākajām sociālo tīklu modes tendencēm un būt neierasti, neparasti un aizraujoši.

Jelgavas Pilsētas bibliotēkas video Starptautiskajā suņu dienā. Idejas autore un izpildītāja Anna Siliņa, Jelgavas bibliotēkas sabiedrisko attiecību speciāliste

Elīna Veļa (Instagram @rurogramatplaukts) Latvijas pirmajā Grāmatu blogeru forumā Ogres Centrālajā bibliotēkā

Ar 2024. gada 18. septembra LBB valdes lēmumu par mārketinga sekcijas vadītāju tiek iecelta Elīna Veļa, kura ir biedrs jau vairāk kā desmit gadus, darbojusies Jauno speciālistu sekcijā, bijusi arī tās vadītāja. No 2017. gada līdz 2023. gadam bijusi arī valdes locekle un no 2020. gada līdz 2023. gadam arī valdes priekšsēdētājas vietniece, pašlaik iesaistījusies arī Latvijas grāmatu blogeru kustībā un aicina jaunos vecākus lasīt grāmatas saviem bērniem. Elīna ir enerģijas pilna, atvērta jaunām idejām, bet ciena arī tradīcijas. Aktīvi atbalsta Latvijas Bibliotēku festivāla organizēšanu un Ideju tirgus turpināšanu.

Elīna uzsver: “LBB man ir devis lielu pieredzi gan vietējā mērogā, gan atbalstot dalību dažādās starptautiskās konferencēs. LBB JSS sniedza man iespēju izveidot arī starptautisku projektu, kurā piedalījās 34 autori no 19 valstīm un rezultātā tapa e-grāmata “Librarians Around the World”. Šis projekts man lika noticēt, ka viens mazs Latvijas bibliotekārs spēj sasniegt visu pasauli! Un šoreiz es diezgan burtiski sasniegšu visu pasauli, jo konkurencē starp 60 pieteikumiem, ieguvu Starptautiskās bibliotēku asociāciju un institūciju federācijas (IFLA) Emerging Leaders grantu, kas tika piešķirts 11 cilvēkiem no visas pasaules! Jau nākamnedēļ dodos uz IFLA Informācijas nākotnes samitu, lai kopā ar LBB priekšsēdētāju Rūtu Boktu pārstāvētu mūsu bibliotēkas un lai Latvijas vārds izskanētu arī Austrālijā!”

Starptautiskās bibliotēku asociāciju un institūciju federācijas (IFLA) Informācijas nākotnes samitam, kas šogad notiks no 2024. gada 30. septembra līdz 3. oktobrim Austrālijas 3. lielākajā pilsētā Brisbenā, Kvīnslendā IFLA Information Futures Summit – IFLA 2024

Elīna aicina ikvienu LBB un Bibliotēku mārketinga sekcijas biedru izteikt savas idejas, vēlmes un vajadzības, lai kopā varētu veidot aktivitātes, pasākumus un arī risināt nozares problēmas ar bibliotēku mārketinga palīdzību. Viņa tic, ka bibliotēkās ir liels potenciāls, kas jāspēj saredzēt, ir lietas, kuras var paveikt arī ar mūsu bibliotēku ierobežoto budžetu. Elīnas plānos ir bibliotēku un blogeru sadarbības veicināšana, apmācības bibliotēku mārketinga jomā un tradīciju atdzīvināšana. Janas Dreimanes Aigas Pīķes, un Māras Jēkabsones radītajā izdevumā “Latvijas Bibliotekāru biedrība simts gados” minēti gan biedru tējas vakari, gan Ziemassvētku eglītes pasākumi LBB biedriem, ja esam izveidojuši ikgadējo pārgājiena tradīciju, kāpēc netikties neformāli arī citos gadalaikos?

“Ar lielu interesi un apbrīnu es sekoju līdzi kolēģu aktivitātēm daudzās Latvijas un arī ārzemju bibliotēkās, man ir liels prieks, ka esam darbīgi un radoši. Bibliotekāri visā pasaulē ir īpaša un draudzīga nācija, lai kādā valodā mēs katrs runātu!”

Elīna Veļa

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*