2024. gada 26. septembrī Jūrmalā notiks Latvijas bibliotekāru novadpētniecības saiets konference. 

Konferenci organizē Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldību, Jūrmalas Centrālo bibliotēku, Latvijas Bibliotekāru biedrību un Jūrmalas muzeju.

Konferences programmu veidos divas daļas: prezentāciju daļa un ekskursiju daļa. Prezentāciju daļā, kas notiks Jūrmalas Centrālajā bibliotēkā, Strēlnieku prospetā 30, Jūrmalā, būs iespēja uzzināt pētnieku un vēsturnieku viedokli par bibliotēku novadpētniecības darbu un gūt ieskatu aktuālajā bibliotēku un muzeju novadpētniecības darba pieredzē. Ekskursiju daļā, kas notiks paralēli vairākās vietās pilsētā, konferences dalībnieki iepazīs bagātīgo Jūrmalas kultūrvēstures mantojumu: Jūrmalas kā kūrorta pilsētas vēsturi, zvejniecības mantojumu un Aspazijas atstātās pēdas Jūrmalā, izstaigās Sloku un Ķemerus, kas savulaik bija patstāvīgas pilsētas. Tāpat konferences dalībniekiem būs iespēja apskatīt Jūrmalas Centrālo bibliotēku, kura atrodas 2018. gada septembrī atklātā jaunbūvē un ir Dubultu kultūras kvartāla sastāvdaļa kopā ar Jūrmalas Mākslas skolu un Jūrmalas Mūzikas vidusskolu, izpētīt Jūrmalas Centrālās bibliotēkas novadpētniecības resursus un izmēģināt tīklu siešanas un mezglošanas meistarklasi.

Dalība konferencē ir bez maksas, taču pašiem ir jānodrošina nokļūšana uz konferences norises vietu.

Tā kā dalībnieku skaits ir ierobežots, lūdzu pirms reģistrēšanās dalībai konferencē saskaņot to ar sava reģiona galveno bibliotēku. Dalībnieku skaita limits no katra reģiona nav noteikts, taču ļoti novērtēsim reģiona galveno bibliotēku iesaisti dalībnieku reģistrācijas koordinācijā, lai dotu iespēju konferencē piedalīties bibliotekāriem no visiem Latvijas reģioniem. Reģistrācijas anketa.

Pirms reģistrācijas ekskursiju daļai lūdzu rūpīgi iepazīties ar ekskursiju anotācijām, jo uz dažām ekskursijām nokļūšana ir iespējama tikai ar automašīnām. Neskaidrību gadījumā lūdzu sazināties ar norādīto grupas vadītāju vai Jūrmalas Centrālās bibliotēkas direktori uz norādīto kontaktinformāciju.

Tāpat lūgums iepazīties ar vispārīgo konferences organizācijas informāciju, kas kopā ar konferences programmu un ekskursiju anotācijām ir pievienota šīs vēstules pielikumā. 

Informāciju sagatavoja:

 

Evija Vjatere (LNB Bibliotēku attīstības centra vadītāja)

un

Māra Jēkabsone (Jūrmalas Centrālās bibliotēkas direktore)
+371 26115747

 

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*