IFLA kongress 2025. gadā notiks Kazahstānā

Starptautiskā bibliotēku asociāciju un institūciju federācija (IFLA) par Pasaules bibliotēku un informācijas kongresa mājvietu 2025. gadā ir izvēlējusies Astanas pilsētu Kazahstānā, kongress notiks no 2025. gada 18. līdz 22. augustam.

Šis ir pirmais IFLA pamatpasākums, kas tiek rīkots Vidusāzijā, un tas nostiprina IFLA lomu starptautiskās bibliotēku nozares attīstībā.

IFLA zina, ka pēc gada bez kongresa mūsu biedri un brīvprātīgie ļoti vēlas atkal tikties klātienē. Tomēr papildus tam WLIC ir unikāls spēks katalizēt enerģiju un izaugsmi uzņēmējvalstīs un reģionos, kā arī piedāvāt jaunas perspektīvas visiem dalībniekiem.

Tikšanās Astanā kolēģiem sniegs izcilu iespēju atklāt un mācīties unikālā pasaules reģionā ar bagātu kultūras vēsturi.

“Mēs zinām, ka bibliotēku pasaule gaida IFLA, lai tā nodrošinātu telpu, kurā sanākt kopā visās mūsu profesijas nozarēs un jomās un svinēt to, kas mums ir kopīgs. IFLA valde augsti novērtēja mūsu kolēģu Kazahstānā ieguldīto darbu, sagatavojot savu piedāvājumu, un viņu ambīcijas gan attiecībā uz kongresu, gan tā mantojumu valstī un reģionā.”

Vicki McDonald, IFLA prezidente

Balstoties uz idejām, kas jau radušās notiekošajā WLIC pārskatā, IFLA WLIC 2025 ietvers dažādas koncepcijas, sākot no mācīšanās no līdzbiedriem un gadījumu izpētes uz vietas līdz augsta līmeņa domas līderiem, kas izaicina mūsu pieņēmumus. Astana ir moderna pilsēta, kas izceļ Kazahstānas bagāto un nozīmīgo kultūras mantojumu.

“Sekmīgi rīkojot WLIC, mūsu mērķis ir uzlabot vietējo bibliotekāru profesionālo līmeni un to, kā bibliotekāra profesija tiek uztverta sabiedrībā. Mēs vēlamies apvienot Kazahstānas un Centrālāzijas bibliotēku un informācijas profesionāļu kopienas un stiprināt mūsu līdzdalību starptautiskajā vidē. Un, protams, ārvalstu dalībnieki varēs iepazīties ar mūsu reģiona aizraujošo vēsturi, kultūras tradīcijām un politiku. Siltu uzņemšanu apsolām.”

Gulzhan Irzhanova, Kazahstānas Republikas Universitāšu bibliotēku asociācijas prezidente

Turpmākajos mēnešos un IFLA Informācijas nākotnes samitā Brisbenā no 2024. gada 30. septembra līdz 3. oktobrim, kas notiks 2024. gada 30. septembrī līdz 3. oktobrim, IFLA sola sīkāk informēt par WLIC 2025 plāniem.

Savukārt LBB atgādina, ka par jaunumiem IFLA un kongresu varat lasīt IFLA biļetenā (šeit var pierakstīties biļetenam) un sekot #WLIC2025 sociālajos medijos.

 

 

 

 

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*