Turpmāk vairāk nekā 300 bibliotēkās “Delfi Abonements” saturs būs pieejams bez maksas

Latvijas vadošā ziņu medija “Delfi” misija ir gādāt par zinošu un ieinteresētu sabiedrību, tādēļ no 17. aprīļa, kad sākas Bibliotēku nedēļa, “Delfi Abonementa” saturs veselu gadu Latvijas bibliotēkās ikvienam apmeklētājam būs pieejams bez maksas.

Iniciatīva norisinās sadarbībā ar Latvijas Bibliotekāru biedrību (LBB), un līdz šim tai ir pieteikušās jau vairāk nekā 300 bibliotēkas. Tiesa, pieteikšanās iespēja aizvien ir atvērta, un bibliotēkas, kas nav paguvušas pieteikties, aizvien to var izdarīt, rakstot: laura.truksane@delfi.lv.

“Mums ir svarīgi, lai Latvijas sabiedrība būtu informēta par notiekošo. Nav noslēpums, ka informētība palīdz pieņemt pareizos – nevis vieglākus un populistiskus – lēmumus. Jo vairāk cilvēki interesēsies par to, kas notiek apkārt, jo labāk izmantos savas demokrātiskās tiesības un jo labāku valsti mēs uzbūvēsim. Es pats vairākas reizes mēnesī apmeklēju bibliotēkas un esmu patīkami pārsteigts par to, ka mūsdienās bibliotēkas ir ne tikai vieta, kas ir aprīkota ar visām modernajām ierīcēm, bet arī vieta, kurā pulcējas aktīvi cilvēki, kas tiekas pie zināšanām un ziņām. Tāpēc esmu ļoti lepns, ka vairāk nekā 300 bibliotēkās visā Latvijā viss “Delfi” saturs būs pieejams bez maksas.”
Konstantīns Kuzikovs, “Delfi” valdes priekšsēdētājs

“Latvijas Bibliotekāru biedrības vārdā varu teikt, ka esam ļoti priecīgi uzsākt sadarbību ar “Delfi”, lai piedāvātu bibliotēkām un to lasītājiem lielisku informācijas resursu par aktualitātēm Latvijā un pasaulē. Mūsdienās, kad arvien vairāk cilvēku patērē saturu elektroniski, brīva piekļuve tiešsaistes saturam ir ļoti būtiska. Lai gan ļoti daudzi cilvēki brīvi lasa vairākās svešvalodās, saturs valsts valodā turpina būt nozīmīga mūsu valsts identitātes un pastāvēšanas sastāvdaļa. Ļoti ceram, ka sadarbība ar “Delfi” turpināsies vēl ilgi, lai būtu iespējams jums piedāvāt šo saturu arī nākotnē. Vaicājiet par iespēju izmantot “Delfi Abonementu” tuvākajā publiskajā bibliotēkā!”
Māra Jēkabsone, Latvijas Bibliotekāru biedrības priekšsēdētāja

“Delfi Abonementa” saturs būs pieejams ikvienam lietotājam, kurš reģistrēs “Delfi” kontu un pieslēgsies ar jebkuru ierīci bibliotēkas “Wi-Fi”. Ņem vērā, ka “Delfi Abonementa” saturs būs piesaistīts bibliotēkas IP adresei. Izejot no bibliotēkas “Wi-Fi” zonas, “Delfi Abonementa” saturu ir iespēja abonēt, sākot no 1 eiro.

“Delfi Abonements” ir Latvijas lielākā interneta medija “Delfi” satura produkts, kas ļauj lasīt aizraujošus un iedvesmojošus stāstus, kā arī smelties praktiskas idejas, atrast padziļinātu informāciju un analīzi par pasaules aktualitātēm un biznesa nozarēm, kas ne vien noderēs studijās, bet arī palīdzēs kļūt par erudītu personību. Kā arī – “Delfi Abonementa” lietotājiem saturs pieejams ar samazinātu komercreklāmu apjomu, padarot lasīšanas pieredzi ērtāku un patīkamāku.

Bibliotēkas, kas vēl nav pieteikušās “Delfi Abonementa” bezmaksas saturam, aicinātas to darīt, rakstot: laura.truksane@delfi.lv.

“Delfi” jau vairāk nekā 20 gadus iestājas par ieinteresētu sabiedrību, īpaši rūpējoties par informētiem un zinošiem jauniešiem. Līdztekus “Delfi” sniegtajam atbalstam LU fondam ik gadu tiek rīkota jauno žurnālistu skola “Storygram”, kurā jaunieši kopā ar “Delfi” profesionāļiem apgūst mūsdienīgas, uzticamas un sabiedrības ieinteresētību veicinošas žurnālistikas pamatprincipus, kā arī tiek nodrošināta īpaša cena “Delfi Abonementa” maksas satura abonēšanai visiem ISIC un ITIC karšu īpašniekiem.

 

Informācija pārpublicēta no: https://www.delfi.lv/par-mums-new/delfi-atbalsta-latvijas-bibliotekas-un-dava-pieeju-delfi-abonementa-saturam.d?id=55407696

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*