LBB Zemgales nodaļas un Bauskas Centrālās bibliotēkas pavasara seminārs “Laiks bibliotēkā”

2023. gada 19. aprīlī Bauskas Centrālā bibliotēka organizē ikgadējo Zemgales reģiona bibliotekāru pavasara semināru “Laiks bibliotēkā”, kas norisināsies Ceraukstes Tautas namā. Seminārā aicināti piedalīties Zemgales reģiona bibliotekāri.

Semināra mērķis – jaunu zināšanu apguve, lai veicinātu bibliotēku attīstību. Tajā bibliotekāri varēs iegūt noderīgas zināšanas, kā arī smelties jaunas idejas turpmākajam darbam.

Semināra apraksts:

  • Laiks skaitīt: Kalendāra laiks – stāsts par Ceraukstes pagasta lepnuma – dzejnieka Rūdolfa Saulāja mūža darbu – kalendāru kolekciju. Visi kalendāri latviešu, vācu, ebreju, krievu un čigānu valodās ir saistīti ar Latviju. Kolekcijā ir atrodami apmēram četri tūkstoši dažādi kabatkalendāri, sienas, plakātu, galda, reklāmas, Latvijas skatu, atsevišķu nozaru kalendāri. Ikviens no kolekcijā esošajiem kalendāriem ir rūpīgi iegrāmatots kolekcijas grāmatā, kurā izveidotas sadaļas pēc gadiem un grupām. Vecākais kolekcijas kalendārs ir no 1776. gada.
  • Laiks izdot: Jesena teciņas – “Jesena teciņas” vēstīs par vietu, kur kārts Andreja Jesena šūpulis. Grāmatizdevēja ceļš no Gailīšu pagasta Rutku mājām līdz Rīgai, pēc sevis atstājot teju neizdzēšamu “jaunatnes skolotāja” vārdu.
  • Laiks lasīt: Humors un satīra Zemgales rakstnieku darbos – Janīna Kursīte-Pakule ir apburoša stāstniece, un vārds “apburoša” nav nejaušs, jo viņas ievelkošais stāstījums spēj patiesi un pilnīgi notvert klausītāja uzmanību. Viņas vārdos senā latvieša pasaule atdzīvojas un kļūst piedzīvojama šeit un tagad. Šoreiz literatūrzinātniece skatīsies cauri laikam un stāstīs par humoru un satīru Zemgales rakstnieku darbos.
  • Laiks klausīties: Mūzika un stāsti – muzikāla programma Andra Baltača izpildījumā. Andris ir grupas “Baltie lāči” solists un dvēsele. Viņa balss un dziesmas neatstāj vienaldzīgu nevienu latvieti. “Kurp steigties, lai baudītu mieru? Dzied katra dvēs’le šovakar. Virs debesīm, kas septītās, ir tonis augstāks – astotais”.

Semināra programma (JPG)

 

Informāciju sagatavoja:
Bauskas Centrālās bibliotēkas direktores vietniece
Santa Gudža

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*