Balsojam par Gada notikumu Latvijas bibliotēkās 2022!

Šī gada februārī Latvijas Bibliotekāru biedrība (LBB) izsludināja pieteikumu pieņemšanu nominācijā “Gada notikums Latvijas bibliotēkās 2022”. Laikposmā no 6. februāra līdz 6. martam tika iesūtīti 20 pieteikumi, kas nu ir apkopoti un tiek nodoti jūsu vērtējumam.

Bibliotekāriem un bibliotēku nozares pārstāvjiem no 27. marta līdz 11. aprīlim ir iespēja tiešsaistē nobalsot par notikumu, kurš, pēc jūsu domām, atbilst šai nominācijai. Nominācijas mērķis ir atcerēties, izcelt un godināt, kā arī apkopot un saglabāt vēsturei nozīmīgākos notikumus Latvijas bibliotēku nozarē, pievērst uzmanību bibliotēku darbam un popularizēt to, demonstrēt bibliotēku sniegumu un ieguldījumu nozares, sabiedrības un valsts attīstībā.

JAUNUMS! Šogad balva “Gada notikums Latvijas bibliotēkās” tiks pasniegta visvairāk balsis ieguvušajam notikumam trīs kategorijās: vietējas nozīmes bibliotēkas organizēts notikums, reģiona galvenās bibliotēkas organizēts notikums, valsts nozīmes bibliotēkas organizēts notikums.

BALSOŠANAS KĀRTĪBA NEMAINĀS – ikviens balsotājs var izvēlēties piecus notikumus. Uzvarētājs katrā no kategorijām tiks noteikts pēc kopējā iegūtā lielākā balsu skaita.

Visvairāk balsis ieguvušais notikums katrā kategorijā tiks godināts Latvijas Bibliotēku festivāla laikā 2023. gada 25. aprīlī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un saņems ceļojošo balvu – Gada notikumu albumu, kas gada laikā nominācijas uzvarētājiem būs jāaizpilda ar ierakstu par savu notikumu vienas lapas apjomā.

Saite uz balsojuma anketu, kur pieejami arī pieteikto notikumu apraksti. Balsot drīkst vienu reizi, atdodot savu balsi par ne vairāk kā 5 notikumiem katrā kategorijā.

 

LBB valde

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*