Pieejams sarunas “Vai ir vajadzīga bibliotēka laukos?” audio ieraksts

2022. gada 2. jūlijā sarunu festivāla LAMPA ietvaros uz Reģionu skatuves Cēsu pils parkā notika Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) organizēta saruna “Vai ir vajadzīga bibliotēka laukos?”. Sarunas mērķis bija noskaidrot viedokli par to, kā lauku bibliotēku lomu un nozīmi redz dažādas sabiedrības grupas, kāda loma un nozīme mūsu dzīvē ir bibliotēkām un ko mēs no tām sagaidām.

Uz sarunu festivāla LAMPA Reģionu skatuves: LBB priekšsēdētāja Māra Jēkabsone (no kreisās), Viļķenes bibliotēkas vadītāja Mārīte Purmale, Strēlnieku apvienības valdes loceklis un Cēsu nodaļas vadītājs Māris Niklass, Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece kultūras un sociālajos jautājumos Astrīda Harju un mūziķis, tulkotājs Klāvs Kalnačs. Foto no LBB arhīva

Sarunu vadīja LBB priekšsēdētāja Māra Jēkabsone; kā runātāji piedalījās: Viļķenes bibliotēkas vadītāja Mārīte Purmale, Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece kultūras un sociālajos jautājumos Astrīda Harju, mūziķis, tulkotājs Klāvs Kalnačs, Strēlnieku apvienības valdes loceklis un Cēsu nodaļas vadītājs, aktīvs pilsonis Māris Niklass.

Pasākums notika ar Britu Padomes Latvijā finansiālu atbalstu. Sarunas nosaukuma iedvesmotāja: bijusī Kuldīgas Galvenās bibliotēkas vadītāja Laima Mirdza Ostele.

Tā kā pasākums notika tikai klātienē, piedāvājam noklausīties sarunas audio ierakstu, kurš ir pieejams LBB “YouTube” kanālā.

Atbildes uz sarunas gaitā ar tiešsaistes rīka “Slido” starpniecību uzdotajiem jautājumiem pieejamas ATBILŽU APKOPOJUMĀ.

 

Informāciju sagatavoja:
LBB valde

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*