Aicinām uz ikgadējo Baltijas bibliotēku jauno speciālistu tikšanos!

Šogad ikgadējā Baltijas bibliotēku jauno speciālistu tikšanās norisināsies Tallinā, Igaunijā, 18.–19. augustā. Pasākuma galvenā tēma ir “Tehnoloģijas un piekļuve informācijai” (Technology and Access to Information), kas saistīta ar vienu no Starptautiskās bibliotēku asociāciju un institūciju federācijas (International Federation of Library Associations and Institutions, IFLA) identificētajām globālās attīstības tendencēm – “Jaunās tehnoloģijas gan paplašinās, gan ierobežos informācijas lietotāju loku” (New technologies will both expand and limit who has access to information). Tikšanās laikā paredzēts apspriest arī sabiedrības iekļaušanas aktivitātes un bibliotēku lomu Ukrainas kara kontekstā.

Igaunijas Bibliotekāru biedrība piedāvā segt uzturēšanās izdevumus (naktsmītne, ēdināšana) diviem dalībniekiem no Latvijas. Savukārt Latvijas Bibliotekāru biedrība šiem diviem dalībniekiem segs ceļa un apdrošināšanas izdevumus.

Interesentiem lūgums iesūtīt pieteikumu ar īsu motivācijas vēstuli uz e-pastu lbbjss@gmail.com līdz 8. jūlijam.

Laipni aicināti piedalīties arī vairāk nekā tikai divi dalībnieki, taču tādā gadījumā uzturēšanās, ceļa u. c. izdevumi sedzami par saviem līdzekļiem. Dalībai ar pašfinansējumu pieteikšanās līdz 15. jūlijam.

Nosacījums dalībai: sagatavot prezentāciju, kas saistīta ar tikšanās tēmu “Tehnoloģijas un piekļuve informācijai”. Dalībnieki prezentāciju var veidot gan kopā, gan atsevišķi.

Jautājumu gadījumā lūdzam rakstīt uz e-pastu lbbjss@gmail.com.

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*