LBB Gada balvas nominācijas “Gada notikums Latvijas bibliotēkās 2021” uzvarētājs – “Ogres Centrālās bibliotēkas atklāšana”

Laikposmā no 28. marta līdz 3. aprīlim notika balsošana par Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) Gada balvas nominācijai “Gada notikums Latvijas bibliotēkās 2021” pieteiktajiem notikumiem. Nominācijai bija izvirzīti 16 notikumi, ietverot gan nacionālas un reģionālas nozīmes, gan vietēja mēroga notikumus. Balsošanas procesā piedalījās 374 balsotāji, pavisam kopā nododot 1142 balsis (balsojuma rezultāti PDF).

Pirmo vietu balsojumā un titulu “Gada notikums Latvijas bibliotēkās 2021” ieguva Ogres Centrālās bibliotēkas atklāšana (236 balsis).

Ogres Centrālā bibliotēka

Pēc daudzu gadu gaidīšanas, telpu maiņas un pārcelšanās uz bibliotēkai neatbilstošām un novecojušām telpām, Ogres novada lasītāji beidzot ir tikuši pie savas Gaismas pils. Modernā, vizuāli pievilcīgā un bibliotēkas darbam absolūti pielāgotā ēka dod iespēju kvalitatīvi izmantot bibliotēkas pakalpojumus tās apmeklētājiem visās vecuma un interešu grupās, kā arī ir radīta mūsdienīga, ērta daba vide bibliotēkas darbiniekiem. Bibliotēka priecē apmeklētājus ar jauniem, mūsdienīgiem pakalpojumiem, lieliska ir bērnu nodaļa un regulāri apskatāmās izstādes tam piemērotās, labiekārtotās telpās. Lieliska vieta Ogres iedzīvotājiem un viesiem brīvā laika pavadīšanai!

Apsveicam uzvarētāju!

Uzvarētāja rokās Gada balvas pasniegšanas ceremonijas laikā 2022. gada 28. aprīlī tika nodots atzinības raksts un nominācijas balva – ceļojošais albums –, kurš uz gadu tiek nodots nominācijas uzvarētāja rīcībā, lai tajā atstātu ierakstu par notikumu divu lappušu apjomā, un pēc gada tiek nodots nākamajam nominācijas uzvarētājam.

Pamatojoties uz balsošanas rezultātiem, ir sagatavots desmit visvairāk balsis ieguvušo notikumu saraksts.

 

Informāciju sagatavoja:
LBB valdes locekle Gunta Grundmane
LBB valdes priekšsēdētāja Māra Jēkabsone

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*