Atēnās, Grieķijā, notiks 30. EBLIDA konference

2022. gada 14.–16. jūnijā Atēnās, Grieķijā, notiks 30. EBLIDA konference “Gatavi darbībai: bibliotēku apņemšanās sekmēt ilgtspējīgu, demokrātisku un vienlīdzīgu sabiedrību” (Ready to take off: Libraries’ commitment towards a sustainable, democratic and equitable society), kas būs arī EBLIDA jubilejas konference.

2022. gadā aprit 30 gadi kopš Eiropas Bibliotēku, informācijas un dokumentācijas asociāciju biroja (The European Bureau of Library, Information and Documentation Associations, EBLIDA) dibināšanas. Pats labākais veids, kā nosvinēt šos svētkus, ir trīs dienu konference ar bagātīgu programmu un kuplu dalībnieku skaitu no visu Eiropas valstu bibliotēkām. Arī Latvijas bibliotekāri ir aicināti piedalīties konferencē.

Konferenci organizē EBLIDA sadarbībā ar Grieķijas bibliotekāru un informācijas speciālistu biedrību (Association of Greek Librarians and Information Scientists, AGLIS) un Gētes institūtu Atēnās. Daļa konferences prgrammas tiek veidota kopā ar Eiropas publisko bibliotēku nacionālo institūciju forumu (National Authorities on Public Libraries in Europe, NAPLE) un organizāciju “Publiskās bibliotēkas 2030” (Public Libraries 2030, PL2030).

Plašāka informācija par konferences programmu un reģistrāciju pieejama konferences tīmekļvietnē.

 

Informāciju sagatavoja:
Māra Jēkabsone
Latvijas Bibliotekāru biedrības priekšsēdētāja
LNB Bibliotēku attīstības centra galvenā bibliotekāre

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*