Latvijas Bibliotēku festivālā Latvijas bibliotekārus uzrunās IFLA prezidente Barbara Lisona

Latvijas Bibliotēku festivālā – 2022. gada 27. aprīlī – Latvijas bibliotekārus ar prezentāciju “Bibliotēku izaicinājumi 21. gadsimta otrajā desmitgadē un IFLA atbalsts darbā ar tiem” uzrunās Starptautiskās bibliotēku asociāciju un institūciju federācijas (International Federation of Library Associations and Institutions, IFLA) prezidente Barbara Lisona (Barbara Lison).

Barbara Lisona. Foto: Lars Kämpf

Barbara Lisona ir Brēmenes publisko bibliotēku sistēmas direktore – šo bibliotēku sistēmu, kas ir viena no lielākajām publisko bibliotēku sistēmām Vācijā, viņa vada jau 30 gadus. Barbarai ir bibliotēku nozares izglītība, kā arī augstākā izglītība slāvu (Slavonic) studijās, vēsturē un izglītības teorijā. Papildus darbam Brēmenes publiskajā bibliotēkā Barbara ir pazīstama ar aktīvu darbu bibliotēku interešu aizstāvībā gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī. Viņa ir augsta līmeņa eksperte bibliotēku vadības jautājumos, īpaši inovāciju un klientorientētu pakalpojumu ieviešanā, cilvēkresursu un pārmaiņu vadībā.

Viņa ir ieņēmusi dažādus amatus vairākās bibliotēku nozares biedrībās, piemēram, bijusi Vācijas Bibliotēku biedrības (German Library Association, Deutsche Bibliotheksverband, DBV) prezidente un Vācijas bibliotēku un informācijas asociāciju nacionālās jumta organizācijas “Bibliotēkas un informācija Vācijā” (Library and Information in Germany, Bibliothek and Information Deutschland, BID) prezidente. Ieņēmusi vadošus amatus Eiropas Bibliotēku, informācijas un dokumentācijas birojā (European Bureau of Library, Information and Documentation Associations, EBLIDA), t. sk. bijusi EBLIDA izpildkomitejas locekle un viceprezidente.

Barbara aktīvi darbojas arī IFLA – bijusi IFLA valdes locekle, pildījusi IFLA mantziņa (Treasurer) amatu; 2019. gadā viņa kļuva par IFLA ievēlēto prezidenti (President-elect). Kopš 2021. gada augusta Barbara ieņem IFLA prezidentes amatu, kuru viņa pildīs līdz 2023. gada augustam.

 

Festivāla programma tiks izsludināta marta otrajā pusē. Aicinām sekot līdzi aktuālajai festivāla informācijai vietnē www.bibliotekari.lv un Latvijas Bibliotekāru biedrības “Facebook” lapā!

 

Ziņu sagatavoja:
Māra Jēkabsone
Latvijas Bibliotekāru biedrības priekšsēdētāja

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*