LBB Zemgales reģionālais bibliotekāru seminārs “Bibliotēkas kaleidoskopā”

2021. gada 14. decembrī Bauskas Centrālā bibliotēka un Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) Zemgales nodaļa ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu organizē Zemgales reģiona bibliotekāru semināru “Bibliotēkas kaleidoskopā”, kas norisināsies Bauskas Kultūras centrā, Kalna ielā 18, Bauskā.

Seminārā aicināti piedalīties Bauskas, Dobeles un Jelgavas reģionu galveno bibliotēku speciālisti. Semināra mērķis ir veicināt Zemgales reģiona bibliotekāru profesionālo izaugsmi, dalīties bibliotēku izaicinājumos un pieredzē, kā arī gūt jaunas idejas turpmākajam darbam.

Semināra apraksts:

  • Pieredzes stāsts: Islandes bibliotēku fokusā – lietotājs – Jelgavas pilsētas bibliotēkas direktore Lāsma Zariņa dalīsies iespaidos par Islandes publiskajām bibliotēkām – Reikjavīkas pilsētas bibliotēku, tās filiāli Gerðuberg un Islandes Nacionālo un Universitātes bibliotēku. Pieredzes stāsts par Islandes bibliotēku informācijpratības pakalpojumiem un izglītojošajām aktivitātēm pieaugušo mērķauditorijai.
  • Ceļojumam vēsturē labvēlīgs laiks – Bauskas Centrālās bibliotēkas galvenās bibliogrāfes Madaras Maslovas-Konrādes attēlu prezentācijā balstīts stāstījums par Bauskas bibliotēkas vēsturē nozīmīgiem notikumiem. Pa atslēgas caurumu ielūkosimies Bauskas kultūrvidē 20. gs. sākumā un kopīgi noskaidrosim, kurp tiecas laika līnija.
  • Bibliotekārs – zināšanu guru – būt par bibliotekāru – tā ir iespēja nepārtraukti sevi pilnveidot, izmantojot vienmēr apkārt esošo zināšanu krātuvi – grāmatas, periodiku un interneta resursus. Seminārā bibliotekāriem būs iespēja izmēģināt savus spēkus Dobeles novada Centrālās bibliotēkas sagatavotajā interaktīvajā zināšanu pārbaudē par aktuāliem nozares un vispārīgiem erudīcijas jautājumiem.
  • Kultūrvēsturiskais mantojums Zemgalē – rokoko periodā attīstījusies mode, kuplās kleitu formas, ar rokām veidoti izšuvumi un pūderētas frizūras – tas viss atbilst Rundāles pils interjeram. Biedrības “Vēsturisko rekonstrukciju studija ROKOKO” vadītāja Elīna Kuzņecova stāstīs par Zemgales kultūrvēsturisko mantojumu no 18. un 19. gs., ne vien piedāvājot iespēju izzināt tā laika modes tendences Rundāles pilī, bet arī piedzīvot vēsturisko tērpu demonstrējumus.

Programma (JPG)

 

Informāciju sagatavoja:
Bauskas Centrālās bibliotēkas direktores vietniece
Santa Gudža

Leave a Comment

*Required fields Please validate the required fields

*

*